Met deze tips verwijder je gemakkelijk je waterproof mascara

Zodat je voortaan niet meer als een 'gek' hoeft te boenen om het eraf te krijgen.
waterproof mascara

Waterproof mascara kan ideaal zijn als je gaat zwemmen of sporten. Maar voor iedereen die het goedje wel eens gebruikt heeft weet: het eraf halen is nogal een opgave. Daarom een paar tips op een rij, zodat je voortaan niet meer als een 'gek' hoeft lopen boenen.

1. Laat het inwerken

Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor een speciale waterproof make-upremover, gecombineerd met de meest zachte wattenschijfjes die je maar kunt vinden. Giet een flinke hoeveelheid remover op twee wattenschijven en druk dit zachtjes op je ogen. Houd dit ongeveer 1 minuut vast. De make-upremover moet namelijk goed z’n werk kunnen doen.

2. Voorzichtig verwijderen

Na een flinke minuut wordt het tijd om de mascara echt te verwijderen. Wrijf met de wattenschijfjes van boven naar onder en van links naar rechts. Let op: wrijf nooit in de tegengestelde richting – tenzij je het liefst zo snel mogelijk rimpels rondom je ogen wil creëren. Giet vervolgens nog een scheut remover op een wattenstokje en wrijf ook hiermee voorzichtig over de wimpers. Zo kun je de laatste restjes nog verwijderen.

3. Goed hydrateren

De huid rondom je ogen is 10 keer zo dun als de huid op de rest van je gezicht. Dit betekent dat deze huid enorm gevoelig en kwetsbaar is. Voorkom het schrobben, boenen en keihard poetsen. Wrijf voorzichtig en smeer de boel na het schoonmaken in met een hydraterende oogcrème.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fcc38a5eb8ab', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });