Zien: de prachtige demi-couture collectie van Tess van Zalinge

Tijdens de lancering werden bezoekers meegenomen in het ontwerpproces van de Amsterdamse designer.

Tess van Zalinge

Vorige week werd de nieuwste demi-couture collectie van de Amsterdamse ontwerpster Tess van Zalinge gelanceerd in Huis Bartolotti. De collectie luistert naar de naam 'Patchwork 2020' en werd op een zeer bijzondere wijze gepresenteerd.

De show

De presentatie van de collectie werd op een onconventionele manier vormgegeven. Alle gasten boekten vooraf een tijdslot met maximaal zes gasten per groep. De groepen werden vervolgens onder begeleiding van een privéverteller door het iconische huis geleid en meegenomen in het ontwerpproces. Violisten vulden op hun beurt de prachtige kamers in Huis Bartolotti met authentieke muziek. In één woord: wauw.

Patchwork 2020

De collectie is ontstaan ​​uit een behoefte aan ambacht in deze onzekere tijden, geboren uit de fascinatie voor Nederlands erfgoed en de drang om het archief van de ontwerpster te verbeteren, vernieuwen en ermee te experimenteren. Dit resulteerde in silhouetten die de vorm van het lichaam volgen, het gebruik van verschillende ambachten (zoals patchwork, breien, vouwen) en quilten met al het overgebleven archiefmateriaal. De collectie is geïnspireerd op de meest iconische stukken uit het archief van de Nederlandse ontwerpster.

Werp een blik

Fashion
  • Grazia
  • Vivian Hoorn, Sophie van Hasselt