Waarom het belangrijk is om ook in het najaar SPF te smeren

Goed voor je huid zorgen is ook een must tijdens dit seizoen.

herfst verzorging zon

Voor zonnebrandcrème geldt: smeren, smeren en nog eens smeren. Maar in het najaar valt de sterkte van de zon toch wel mee? En kun je de crème skippen uit je routine?

UV-straling

Het antwoord is nee, absoluut niet. Het aanbrengen van SPF op je huid is, ook in het najaar, zeer belangrijk. De zon is in de herfst nog feller dan je denkt. De schadelijke UV-straling is altijd aanwezig in de zon, ook als deze minder hevig schijnt of als het bewolkt is - de straling gaat namelijk dwars door wolken heen. Dat betekent dat je het hele jaar door bent blootgesteld aan een straling die zorgt voor huidveroudering, pigmentvlekken, verslapping van de huid en rimpeltjes.

Houdbaarheidsdatum

Op alle flesjes staat een houdbaarheidsdatum. Die kun je dan ook het best gewoon aanhouden. De PNO (periode na opening) staat aangegeven met een geopend potje gevolgd door een getal en de letter M. Zo betekent bijvoorbeeld 12M, dat je het tot twaalf maanden na opening kunt gebruiken.

Wel is het belangrijk dat je de zonnebrandcrème op de juiste manier bewaart om de werking te behouden. De factor gaat dan namelijk maar met een minimale hoeveelheid achteruit. Heb je een gevoelige huid of is je zonnebrand over datum? Dan kun je beter een nieuw product aanschaffen.

Beauty
  • Beau Monde
  • Neal Kharawala