Hoe gebruik je een hoofdhuidscrub en waarom zou je eraan beginnen?

In Amerika is het al veel langer een ding en ook in Nederland wint de scalp scrub aan populariteit. 

Voor verschillende delen van het lichaam hebben we verschillende soorten scrubs op de plank staan. Een onderdeel van het lichaam dat we dan weer niet onderwerpen aan de exfoliërende wonderen van de scrub is de hoofdhuid. But we’re missing out, als we de Amerikanen mogen geloven.

Voordelen van de scrub 

In Amerika is de hoofdhuidscrub al enkele jaren een staple in menig badkamerkastje, want ook onze hoofdhuid verdient de juiste zorg. Door een hoofdhuidscrub te gebruiken kun je je haargroei stimuleren en het draagt bij aan gezonde haarzakjes. En dat kan je haar op z'n beurt lichter doen voelen en glanzender en minder vet doen ogen. Met name wanneer je regelmatig je lokken met een fles droogshampoo te lijf gaat, kan een hoofdhuidscrub een enorm verschil maken.

Verschillende haarstylisten zijn overtuigd van de werking van de hoofdhuidscrub. Ook de in New York gevestigde haarstylist Trey Gillen sluit zich daarbij aan. “Hoofdhuidscrubs pakken hoofdhuidproblemen zoals roos, droogheid en vettigheid aan en ze helpen de haarzakjes gezond te houden om zo de haargroei en de kracht ervan te stimuleren”, vertelt Gillen aan HelloGiggles.

Hoe te gebruiken?

Hoe je de hoofdhuidscrub het beste kunt gebruiken en óf je het überhaupt wel moet gebruiken, verschilt per haartype. Celebrity hairstylist Irinel De León raadt mensen met dun tot middel dik haar aan om het haar in een scheiding te brengen om de scrub rechtstreeks op de hoofdhuid aan te brengen. Maak vervolgens met de vingertoppen cirkelvormige bewegingen om de scrub in te masseren. Spoel daarna uit.

Heb je dik haar of kroeshaar? Dan is het volgens De León beter om de scrub links te laten liggen. Voor mensen met deze haartypes is het lastig om de scrub na gebruik weer uit het haar te wassen. Volgens de haarstylist kun je dan beter kiezen voor haarproducten die van nature een exfoliërende werking hebben, zoals appelazijn. Ook dit middeltje gaat vette lokken tegen.

Bron: Hello Giggles | Beeld: iStock

Laatste nieuws