Marie Claire's weekendtips

Van een corona-proof film festival tot aan must read boeken.

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt!

Vrouwenpower

Behoefte aan een dosis goeie energie? Het boek Vital voices: 100 women using their power to empower zet inspirerende vrouwelijke leiders in de spotlight. Onder anderen Greta Thunberg, Hillary Rodham Clinton, Malala Yousafzai, Diane von Furstenberg en Karlie Kloss delen hun verhalen, wijsheid en ideeën. Met prachtige portretten van Gayle Kabaker.

HER Film Festival

Vanaf vandaag tot en met 6 november kun je vanuit je eigen woonkamer, geheel corona-proof, genieten van een selectie bijzondere films tijdens het HER Film Festival. HER staat voor Health, Empowerment en Rights. Crises als Covid-19 en klimaatverandering zorgen ervoor dat de positie van vrouwen en meisjes nog verder onder druk komt te staan.

Hanna Verboom, oprichter Cinetree: “Ik ben er enorm trots op dat we een festival lanceren dat echt gaat over de kracht van vrouwen. Simavi zet zich hier al jaren voor in en daarmee gaat deze samenwerking over meer dan inspiratie; het gaat ook om actie. Wij geloven bij Cinetree dat films ons helpen anderen beter te begrijpen, elke actie die volgt uit begrip is altijd beter. Het is een geweldige programmering geworden, kijken dus!”

Cinetree en filmliefhebbers Monic Hendrickx (acteur), Gaite Jansen (acteur), Mandy Woelkens (journalist en presentator) en Simavi ambassadeur Barry Atsma (acteur) hebben de films zorgvuldig gekozen. Enne, de collectie is gratis online te bekijken via "deze" site.

Het vrouwenbrein

Neurowetenschapper Iris Sommer verdiept zich in de verschillen tussen vrouwen- en mannenhersenen. Hoe zijn de kleine verschillen in omvang, gewicht en aantal zenuwcellen te verklaren en nog belangrijker: wat betekenen ze? Sommer zet de nieuwste inzichten op een rij, maakt een verbinding met oeroude sociale patronen en wijst de weg naar een gelijkwaardiger toekomst.

Lifestyle
  • HER Film Festival, Jessica van Zanten
  • BrunoPress