Deze nieuwe Netflix-serie is een 'kruising tussen Gossip Girl en Downton Abbey'

Netflix komt dit jaar met het perfecte kerstcadeau voor alle liefhebbers van drama, kostuums en juicy roddels.

Bridgerton

Skivakanties en grote familiediners kunnen deze kerst helaas niet doorgaan, maar je kunt nog altijd met een dekentje op de bank kruipen en Netflix kijken. Op 25 december verschijnt namelijk Bridgerton, een nieuwe dramaserie die nu al de kruising tussen Gossip Girl en Downton Abbey wordt genoemd.

Hoge verwachtingen

Bridgerton heeft alle ingrediënten om een groot succes te worden in huis. De roddels en rijkdom à la Gossip Girl en historische (maar jaloersmakende) outfits als in Downton Abbey beloven al veel goeds, maar daarnaast is de serie ook nog eens gemaakt door Shonda Rhimes (van Grey’s Anatomy) en wordt de voice-over ingesproken door niemand minder dan Julie Andrews. Geen wonder dat de verwachtingen hoog liggen!

Het verhaal

De serie volgt de high society in het negentiende-eeuwse Londen, met daarbij alle juicy roddels, rivaliteit, schandalen en knappe huwelijkskandidaten die je in een kostuumdrama hoopt te zien. Centraal staat Daphne Bridgerton (gespeeld door Phoebe Dynevor), de oudste dochter van een machtige familie die klaar is om de liefde te vinden. Maar dat gaat niet zonder tegenslag.

Kerstcadeautje

Drama, jurken, romantiek – Bridgerton kan zó op je kijklijst. De acht afleveringen van het eerste seizoen verschijnen 25 december op Netflix. Op Twitter geeft Shonda ons alvast een voorproefje met een paar foto's. En inmiddels is er ook een teaser trailer door de streamingdienst uitgebracht.

Lifestyle
  • Grazia
  • Bridgerton, Netflix, Twitter
  • YouTube