Hoeveel geld verdiende Penelope Featherington met Lady Whistledown?

Tijdens het derde seizoen van Bridgerton kwam ter sprake dat Penelope Featherington meer dan 10.000 pond verdiende met Lady Whistledown, maar hoeveel was het in die tijd eigenlijk waard? 

Bridgerton | Hoeveel geld verdiende Penelope met Lady Whistledown?

Eindelijk, sinds een kleine week staat het tweede deel van seizoen 3 van Bridgerton op Netflix. In het seizoen komen verscheidene bedragen ter sprake – de beloning van 5.000 pond die Queen Charlotte uitlooft aan degene die de identiteit van Lady Whistledown kan onthullen én de 10.000 pond die Penelope verdiende aan al haar verspreide Lady Whistledowns. Wat voor waarde hebben deze bedragen anno 2024?

De beloning

Al in het eerste seizoen van Bridgerton zien we dat Queen Charlotte (Golda Rosheuvel) heel graag wil achterhalen wie Lady Whistledown is. Ze schakelt er zelfs de hulp van Eloise Bridgerton (Claudia Jessie) voor in, om haar vervolgens ook nog te verdenken van het auteurschap. De koningin haar zoektocht is dus niet erg succesvol. In seizoen drie is ze er klaar mee. Ze moet en zal erachter komen wie de verspreider van alle gossip is. De koningin is bereid een beloning uit te reiken van 5.000 pond aan degene die de identiteit van de auteur aan haar kan onthullen, een bedrag waar de ton behoorlijk van onder de indruk is.

Later in de serie komt ter sprake dat Penelope Featherington (Nicola Couglan) een grote smak geld verdiende met het verspreiden van haar Lady Whistledown column. Ze gaf aan dat ze er meer dan 10.000 pond mee verdiende. En dat klinkt impressive, maar hoeveel was dat in die tijd waard?

Hoeveel was 10.000 pond waard?

Anno 2024 is 10.000 pond ook erg veel geld, maar we weten dat 10.000 pond nog meer waard was in het tijdperk waarin Bridgerton plaatsvindt.

Om te ontrafelen hoeveel dit precies waard is, moeten we natuurlijk eerst weten wanneer Bridgerton ongeveer plaatsvond. De serie is natuurlijk gebaseerd op de boeken van schrijfster Julia Quinn. Ze bracht maar liefst acht boeken uit, een voor elk Bridgerton-kind, en al deze verhalen zouden plaatsvinden van 1813 tot 1827, in het Regency tijdperk.

In welk jaar het derde seizoen van Bridgerton precies plaatsvindt? Daarvoor moeten we even rekenen (en we gaan er voor het gemak maar even vanuit dat de personages in de serie net zo oud zijn als in de boeken). Penelope Featherington zou zijn geboren in 1796 en zou trouwen op 28-jarige leeftijd. Het zou in dat geval 1924 zijn. Hoeveel was geld in dat jaar waard?

De 5.000 pond beloning van Queen Charlotte blijkt veel waard te zijn. Volgens de CPI Inflation Calculator stond 5.000 Britse pond in 1824 gelijk aan 687.930 pond in 2024. De 10.000 pond van Penelope staat daarmee gelijk aan meer dan een miljoen pond: 1.375.860 pond om precies te zijn.

Toegegeven, dat is een behoorlijk indrukwekkend bedrag. Not bad, Penelope, not bad!

Lifestyle
  • CPI Inflation Calculator
  • Bridgerton (Netflix)