Je man een nieuwe winterjas cadeau geven. Waar op moet je letten?

Want: waar moet je op letten bij een nieuwe heren jas?

Kleding is al vele jaren een populair cadeau rondom de feestdagen. Voor de winter is het niet zo gek om die broodnodige nieuwe winterjas dit jaar aan hem te geven. Maar waar moet je op letten bij een nieuwe heren jas? In samenwerking met modeplatform Winkelstraat.nl hebben wij een checklist voor je gemaakt die je bij het aanschaffen er bij kunt houden.

Checklist:

· Heeft de jas een capuchon?
Handig voor als je man vaak wandelt of fiets. In de winter kom je al snel in een regen- of hagelbui terecht en dan wil je toch een klein beetje bescherming tegen de elementen. Wie weet gaat het ook ook nog sneeuwen. Houdt je man van een een (imitatie) bontkraag?

· Is de winterjas helemaal waterdicht? En winddicht?
Wel zo praktisch met de regen. Je wilt niet op een koude dag in natte kleding rondlopen. Met een 100% waterdichte jas houd je in ieder geval je trui lekker droog en warm. Een winddichte jas is ideaal voor als je man lange tijd buiten is.

· Voldoende zakken
Een binnenzak is zeer praktisch. Een makkelijke en veilige plek om bijvoorbeeld je portemonnee te bewaren. Ook is het slim om even te kijken of de jas ook diepe zakken heeft. Wel zo handig om daar je handschoenen in kwijt te kunnen.

· Lengte van de jas
Lange winterjassen ogen vaak mooi, maar zijn wel wat onhandig voor iemand die vaak op de fiets zit. Donsjassen of ‘puffer jackets’ zijn vaak iets korter en komen tot de heup, zodat deze goed te combineren zijn met een mooie broek. Ideaal voor de modieuze man.

· Duurzaam
Kan je de jas maar één seizoen dragen of wil je een jas die een paar jaartjes gaat?Is Kies in het laatste geval voor een iets duurdere jas van een bekend merk. Zij gebruiken voor hun jassen betere materialen, waardoor je de jas meerdere jaren kan dragen.

· De juiste maat
Niet geheel onbelangrijk om zijn juiste kledingmaat bij de hand te hebben. Kijk even in zijn huidige jas om daarachter te komen wanneer je zijn nieuwe jas als verrassing wilt geven. Het is handig dat als je de jas past, je dit doet met een dikke trui eronder. Strek je armen vooruit om te kijken of de mouwen lang genoeg zijn. Maar dit doe je uiteraard pas zodra je de jas binnen hebt.

· De trend van het jaar
Elke winter heeft zijn eigen trends en deze winter is niet anders. Voor de modieuze man zijn dit jaar parka’s, trenchcoats en donsjassen een goede optie. Praktische jassen die niet alleen warm zijn, maar ook lekker zitten en niet teveel wegen. Perfect om mee te wandelen of te fietsen. Qua kleuren zijn dierenprints en effen gekleurde jassen helemaal in. Ook mogen winterjassen dit jaar iets wijder vallen: “oversized” is wat dat betreft weer helemaal terug.

Bij modeplatform Winkelstraat.nl kun je luxe heren winterjassen vinden van bekende kledingmerken en designers.

Bron: Winkelstraat.nl

Laatste nieuws