Dit is waarom je hoofdpijn van een hoge staart kunt krijgen

Als je je haar te strak trekt, kan je op een gegeven moment pijn ervaren...

Een hoge staart is de ideale oplossing voor als je je haar even uit je gezicht wil hebben. Enne, vaak staat het ook nog eens leuk. Maar wist je dat als je je haar te strak vastzet, dit je hoofdhuid onder druk kan zetten? Wat op een gegeven moment flink pijn kan gaan doen.

Hoofdpijn

In je haar zelf zitten geen zenuwen, maar onder je haarzakjes en in je hoofdhuid wel. Wanneer je staart deze zenuwen beklemt, leidt dit in veel gevallen tot een vervelende hoofdpijn. Het is een veelvoorkomend probleem en een grote irritatie bij veel vrouwen. De kans op hoofdpijn wordt vergroot als je vaak last hebt van migraine of stress. Ai!

Oplossing

Als je hoofdpijn krijgt van je paardenstaart, is het het best om je haar even los te halen. Masseer je hoofdhuid zachtjes in het gebied waar je pijn hebt en geef je haar de tijd om even te rusten. Vaak is de pijn na een uur helemaal verdwenen. Als je vaak dit soort hoofdpijn door een staart ervaart, moet je wellicht je go to kapsel heroverwegen. Probeer dan eens een vlecht of een wat lagere staart.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws