Met deze tips was je jouw haar net zoals je kapper dat doet

Met deze tips kun jij altijd rekenen op een good hair day.

Ons haar zit nooit zo goed als na een wasbeurt bij de kapper. Het is net alsof kappers magische handen hebben, waardoor je haar meer volume heeft en silky smooth aanvoelt. Gelukkig kun je zo’n magische wasbeurt ook gewoon thuis nabootsen. Wij leggen je uit hoe.

Verkeerde manier

Is er een foute manier om je haar te wassen, zul je je wellicht afvragen. Well yes, die is er. Volgens haarstylist Hollie Rose Clarke wassen de meeste mensen alleen de bovenste hoofdhuid, waardoor de onderste lokken niet goed schoon worden, zo vertelt zij aan Glamour. Daarnaast slaan we vaak het haar boven onze nek en onze kruin over, wat de zwaartekracht een handje meehelpt en waardoor je bye bye kunt zeggen tegen volumineus haar.

“Het is belangrijk om net wat meer tijd en aandacht in het wassen van je haar te steken”, zegt Clarke. “Als je dat doet, kan je ook thuis die lichte, bouncy salon fresh feeling krijgen.” Hieronder deelt ze haar beste tips om je haren te wassen zoals de professionals dat doen.

Goed doorborstelen

First things first: voordat je onder de douche stapt, is het belangrijk om je haar goed door te borstelen. Begin onderin en work your way up. Hierdoor zorg je ervoor dat het vuil in je haar los wordt gemaakt, dat je losse haren wegborstelt en dat er geen knopen meer in je haar zitten.

Kies de juiste temperatuur

“De temperatuur van het water is heel belangrijk”, stelt de kapster. Het is daarom het beste om je haar nat te maken met lauwwarm water. “Te heet water zorgt ervoor dat de haarschubben zich openen, waardoor keratine-eiwitten, je dure salonkleur en natuurlijke vochtinbrengende factoren ontsnappen.”

Hierdoor verlies je dus niet alleen sneller je geverfde blonde of bruine lokken, maar ook wordt je haar hier zwakker van. Good to know!

Verdubbel je shampoo

Was je haar niet één, maar twee keer. Gebruik eerst een shampoo om je haar goed te reinigen van vuil en achtergebleven haarproducten. Daarna gebruik je een shampoo om je haar te laten shinen.

Perfecte techniek

Less is more, volgens haarstylist Clarke. Het is dus niet nodig om liters shampoo in je haar te doen. Een klodder shampoo, zo groot als een hazelnoot, is meer dan genoeg. “De eerste shampoo zal niet zo erg schuimen, omdat het eerst de nasties nog moet weghalen. Bij de tweede keer wassen zul je meer schuim zien”, aldus Clarke.

Volgens de kapster begin je eerst bij de aanzet van je haar en masseer je hoofdhuid. Vergeet de plekjes die wat harder to reach zijn niet, zoals achter je oren en net boven je nek. Spoel de shampoo weer uit met lauwwarm water.

Shampoo versus conditioner

Waarschijnlijk weten de meesten wel het verschil tussen shampoo en conditioner, maar we leggen het toch nog even uit. “Shampoo werkt als cleanser en zorgt ervoor dat je haar goed schoon wordt. Je hebt het dus alleen nodig op de plekken die vies worden, zoals je hoofdhuid”, vertelt Clarke.

Conditioner voedt je haar. “Gebruik conditioner op de drogere delen van je haar, dus vanaf het midden tot de uiteinden. Niet op de aanzet van je haar. Nooit daar”, zegt de kapster stellig.

Koud water

Spoel je haar na met koud(er) water. “Koud water voelt verfrissend, stimuleert bloedcirculatie en zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten, waardoor je haar extra zacht en shiny zal zijn.

Haar drogen

Last but not least is het héél belangrijk om je haar niet te drogen met een handdoek. Je kunt beter voor een microvezeldoek of een t-shirt kiezen. Volgens Clarke zijn deze veel beter voor je haar. Je haar zal er minder door pluizen én droogt er sneller door op. Win-win!

Bron: Grazia | Beeld: Priscilla du Preez

Laatste nieuws