Aha! Met deze tips blijft je zwarte broek écht zwart

Als jouw zwarte items snel vaal worden, dan wil je deze tips weten.

Hul jij je het liefst elke dag in een zwarte top of broek? Snappen we! Het is een tint die je altijd kunt dragen en chic oogt. Maar de kleur kan binnen no-time vaal worden. Enne, dat is iets wat je absoluut niet wil. Gelukkig kun je dit makkelijk voorkomen door onderstaande tips te volgen.

1. Was je broek niet te vaak

Was je jeans niet vaker dan nodig is. Van te vaak wassen wordt je broek vaal. Deponeer je broek bovendien altijd binnenstebuiten in de wasmachine, was ‘m altijd koud en gebruik wasmiddel voor zwarte was. Was je broek bovendien alleen met donkere kledingstukken.

2. Weken

Ben je net de nieuwe eigenaar geworden van een blitse, zwarte jeans? Trek de broek niet meteen aan en was ‘m ook niet meteen, maar laat de broek eerst een nacht weken in water met een goede scheut azijn. Zo fixeer je de kleur en behoud je deze na het wassen.

3. Vermijd de droger

Je broek slijt een stuk sneller wanneer je deze in de droger doet. Het duurt wat langer om ‘m aan de waslijn te laten drogen, maar dan kun je wel langer van je broek genieten.

4. Textielverf

Zijn je zwarte broeken toch vaal geworden? Dan kun je je jeans een boost te geven door 'm te verven met textielverf. Lees hiervoor altijd wél goed de instructies!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws