6 tips zodat je blush er ook in de winter smashing uitziet

In de winter draag je blush echter anders dan in de zomer. We leggen je uit waarom.

In je make-up tas mag een blush van goede kwaliteit natuurlijk niet ontbreken. Deze gekleurde poeder of crème komt elk seizoen goed van pas. Maarre, in de winter draag je blush echter anders dan in de zomer. Wij leggen je uit waarom dit zo is én waar je op moet letten.

Tip 1: Hydrateer je huid

In de winter is goede huidverzorging extra belangrijk. De koude temperaturen zorgen soms voor een rode en geïrriteerde huid. Gelukkig kun je dergelijke problemen voorkomen door je huid goed te hydrateren. Daarmee breng je in feite al een beschermende laag aan. Was je gezicht ’s ochtends grondig en breng daarna een goede gezichtsolie aan. Gebruik pas daarna make-up. Vervolgens stap je met een verzorgde en stralende huid de winterkou in!

Tip 2: Gebruik bronzer en blush

Een blush is niet hetzelfde als een bronzer. Bronzer is een bruine poeder die je aanbrengt op je huid. Daardoor krijgt je huid een heerlijk sun kissed tintje. Het is een van de make-up technieken die ervoor zorgt dat je huid ook in de winter gezond blijft. Sommige mensen denken dat ze moeten kiezen tussen blush en bronzer. We hebben echter goed nieuws voor je: dat hoeft helemaal niet. Sterker nog, we raden aan om je huid eerst op te warmen met een bronzer. Breng daarna blush aan op je huid. Dankzij de bronzer ziet je huid er iets warmer uit, terwijl de blush je gezicht juist fris en helder maakt.

Tip 3: Breng blush aan met je vingers

We raden aan blush eerst voorzichtig met je vingers aan te brengen. Door de warmte van je handen smelt het product langzaam, waardoor het soepeler aan te brengen is. Tik de blush eerst voorzichtig op je wangen. Meng het daarna met je vingers of een klein penseel. Geef je de voorkeur aan een matte look? No worries, breng een beetje gezichtspoeder aan op het gedeelte waar je de blush hebt opgebracht.

Tip 4: Vermijd roze en kies voor donkere blush

Zachtroze make-up past perfect bij de zomer. Bij warmere temperaturen krijgt je huid meestal een lekker kleurtje, en daar passen vrolijke en felle kleuren goed bij. In de winter raden we aan om je gezicht meer te accentueren met donkere tinten. Je kunt beter wat donkere make-up dragen dan felroze. Een blush van roestkleurig rood is bijvoorbeeld perfect te combineren met winterse lippenstift en oogschaduw. Combineer je make-up met neutrale winterkleding om het plaatje helemaal af te maken.

Tip 5: Breng blush aan onder je jukbeenderen

Breng altijd een blush aan vlak onder je jukbeenderen. Daarmee accentueer je de mooiste delen van je gezicht. Daarnaast geeft het je gezicht een gezonde en natuurlijke kleur. En wie wil dat nou niet in de winter? Doe tijdens het aanbrengen van make-up je mond wijd open. Dit maakt je jukbeenderen goed zichtbaar. Hierdoor is het aanbrengen van blush op de juiste plekken een fluitje van een cent.

Tip 6: Accentueer je wangen en jukbeenderen

Sta je bekend om je blozende appelwangen? Niets om je voor te schamen! In de winter kun je dit prima accentueren door een beetje wit poeder op je jukbeenderen aan te brengen, nét boven je blos. Meng het geheel goed om je jukbeenderen en wangen te accentueren. Wedden dat je er dankzij deze truc gezonder en stralender uitziet dan ooit?

Alle tips op een rij

Blush is de perfecte manier om er stralend uit te zien in de winter. Het geeft je een mooie gloed, mits je het goed aanbrengt. Nog één keer de meest belangrijke tips op een rij:

  • Hydratatie is de sleutel tot een gezonde huid. Was je gezicht elke dag grondig.
  • Neem de tijd om make-up aan te brengen. Gebruik eerst je vingers en daarna pas een blush kwast.
  • Breng de blush vlak onder je jukbeenderen aan.
  • Kies voor de juiste kleuren: draag in de winter geen roze, maar donkere blush.

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws