Stylingtips om je huis helemaal je eigen te maken

Ga je verhuizen of trek je bij je partner in? Dan een paar tips om je woning meer eigen te maken!

stylingtips

Als je gaat verhuizen naar een nieuw huis of misschien wel bij je partner intrekt, is het fijn om er je eigen plekje te vinden. Het is toch vaak wel even wennen in een nieuwe omgeving. Daarom is het aan te raden om je huis helemaal je eigen te maken met een aantal eenvoudige stylingtips.

Decoratie aan de muur

Er is haast niets persoonlijkers dan een dierbare foto. Kies de allermooiste foto uit waar je een fijne herinnering aan hebt. Druk een foto op canvas om er een prachtige wanddecoratie van te maken. Kies voor een lijst die bij het interieur van je huis past. Heb je meerdere foto’s en kan je geen keuze maken? Dat hoeft ook niet, want er zijn allerlei mogelijkheden om verschillende foto’s op canvas te verwerken. Of in fotolijstjes, want dat is ook nog altijd een van de hippe stylingtrends.

Geef je muur een andere kleur

Een andere stylingtip die je huis helemaal je eigen laat zijn, is de muur simpelweg een andere kleur te geven. Kies bijvoorbeeld voor een warme kleur als je wat meer sfeer in je woonkamer wilt creëren. Er zijn wel duizenden verschillende kleurtinten om een keuze uit te maken om je fijn te voelen in je eigen huis. Heb je geen zin om je muur te sauzen? Het is ook mogelijk om voor een decoratief behang op een van de wanden te kiezen.

Schaf een vloerkleed aan

Een vloerkleed geeft je woonkamer een make-over, want het interieur ziet er ineens heel anders uit. Tegenwoordig ligt er in de meeste huizen geen wollige vloerbedekking meer, maar is de vloer strak en vlak. Een vloerkleed doorbreekt het strakke karakter van de vloer. Net als voor de verfkleur geldt dat er op het gebied van vloerkleden enorm veel mogelijkheden zijn. Je kan een effen kleur kiezen, maar ook een vloerkleed met een patroon erop.

Plaats een eyecatcher in je huis

Nog een manier om je huis helemaal je eigen te maken met weinig moeite is het plaatsen van een blikvanger. Dat hoeft geen groots en opvallend beeld als kunstwerk te zijn, want er zijn natuurlijk ook subtiele eyecatchers. Bijvoorbeeld een mooi schilderij aan de muur dat van de wand afspat. Of een origineel meubelstuk dat net even afwijkt van de rest van je interieurstijl. Het is wel belangrijk dat de stijl natuurlijk bij je eigen smaak past.

Lifestyle
  • Albelli
  • iStock