Deze stijlvolle woontrends wil je in 2021 in je huis

Wonen is nóg prettiger met fijne spullen en mooie meubels.

De kans is groot dat we net als in 2020 in dit nieuwe jaar veel in huis gaan spenderen. Des te fijner om het interieur van je leefomgeving eens aan te pakken toch? Wonen is immers nóg prettiger wanneer je je omringt met fijne spullen en mooie meubels. In dit artikel lees je meer over enkele stijlvolle woontrends die in 2021 niet mogen ontbreken in je huis.

Moderne details in je woning: zwarte deurklinken

Een van de eerste trends waar wij heel blij van worden, is die van het veranderen van je deurklinken. Say what? Jazeker: de deurklinken aan je deur zijn hét item waar je normaal waarschijnlijk niet aan denkt bij het veranderen van je inrichting. Dat is zonde, want door dit soort details te veranderen kan je gehele interieur al een andere stijl krijgen. Het voordeel ervan is dat je niet heel veel geld uit hoeft te geven om je inrichting toch een nieuwe look te geven.

Waarom je dan per se voor zwarte deurklinken moet gaan? Simpel: dit soort deurklinken kunnen goed bij ieder interieur. Ze maken een moderne inrichting nog wat strakker, zorgen bij een industrieel interieur voor een beetje extra pit en geven een retro inrichting nog meer stijl. Wij zijn helemaal fan van de deurklinken van Mooi Deurbeslag en de deurklinken van De Oude Deurklink. Bij deze webshops verkoopt men zowel strakke als meer retro-achtige deurklinken; ideaal voor diverse stijlen die vandaag de dag hip zijn.

Kies voor de kleur van het jaar 2021 in je woning

Heb je naast het veranderen van je deurklinken zin in een nieuw kleurtje aan de muur? Dan ben je niet de enige: vorige jaar bleek al dat we door corona ineens allemaal de kriebels hebben om het huis te pimpen. Dat komt omdat veel mensen ineens geld overhouden dat ze normaal uit hadden gegeven aan vakantie, uiteten en dagjes weg. Daarnaast helpt het natuurlijk ook dat je ineens veel thuis zit en je je interieur sneller zat bent. Een nieuwe lik verf aan de muur kan dat thuis zitten ineens veel gezelliger maken. Voor 2021 kijken we hierbij naar de kleur van het jaar.

Ieder jaar kiest Flexa namelijk een woonkleur voor dat jaar. Voor 2021 is dat Brave Ground, een warme natuurlijke kleur die een mix is tussen grijs en bruin. Brave Ground is een hele fijne kleur voor diverse soorten interieur. Het past bijvoorbeeld heel goed bij een landelijke inrichting, maar staat ook fantastisch bij een bohemian interieur. Deze kleur kun je goed combineren met andere woontrends, zoals rotan en bamboe meubels, manden en onderzetters aan de muur, veel planten en het gebruik van andere warme en natuurlijke kleuren.

Knal met een statement piece in je woning

Wat in 2021 ook absoluut niet mag missen in je woning is een statement piece. Een wat? Een statement piece is een opvallend onderdeel in je interieur. Hierbij kun je denken aan die te gekke felroze vintage bank waar je al eens verliefd op werd of aan die tijgerprint behangcirkels aan de muur. Het maakt niet uit waar je voor kiest, zolang de focus maar op één item ligt. Over het algemeen geldt binnen deze trend dat dat een opvallend kunstwerk is of een ontzettende grote plant. En pssst… dat fitnessapparaat wat je tijdens de lockdown kocht telt wat ons betreft ook gewoon mee als statement piece.

Als je aan een statement piece denkt waar denk je dan zelf aan? Wat vind je écht mooi en zou je in levensechte grootte in je woonkamer willen hebben? Wordt het een schilderij van een bekende Nederlandse schilder of kies je voor een foto van jezelf of misschien van je favoriete fotograaf? Zolang het groot is én opvalt zit je goed. Het liefst zet je zo’n statement piece in het midden van de kamer. Ook als het een beeld of schilderij is (als dat natuurlijk kan). Laat je overige meubilair en details rondom het statement piece rustig, zodat het stuk er lekker uit knalt.

Wereldse decoratie en accessoires

Last but not least willen we het met je hebben over wereldse woontrends. In 2020 konden we door corona veel minder reizen. Een tripje in eigen land of naar een van de buurlanden kon nog net, maar van die heerlijke verre reizen? Nope. Toch was en is het verlangen naar dit soort wereldse ervaringen groot. Dat is terug te zien in de wereldse vibe die we naar ons interieur halen dit jaar. Laat je souvenirs en reisherinneringen dus vooral op de voorgrond komen, zodat je regelmatig nog even terug denkt aan het reizen.

Heb je geen souvenirs? No worries. Je kunt met veel nieuwe meubels en accessoires ook een heel werelds tintje in je woning brengen. Zo zien we dit jaar een mix van Scandinavisch en Japans interieur in de Japandi stijl. Dat is een nette woontrend waarbij lichte houten meubels worden gecombineerd met strakke woonstijlen. Ook blijven bohemian meubels en aardse kleuren de trend. Kies voor veel bamboe, rotan en hout en je krijgt de ideale wereldse combinatie.

Beeld: Vlada Karpovich

Laatste nieuws