Dankzij deze work-out zou je zo'n 1000 calorieën per uur verbranden

Wie wil dat nu niet?

Dankzij deze work-out zou je zo'n 1000 calorieën per uur verbranden

We trainen ons niet alleen suf om lekker in ons vel te zitten, maar natuurlijk ook om overtollige kilo's op afstand te houden. Onze drukke levens weerhouden ons er soms helaas van om naar de sportschool te gaan en we zijn altijd op zoek naar work-outs die je binnen een mum van tijd zoveel mogelijk calorieën laten verbranden. Déze zou ervoor zorgen dat je tot zo'n 1000 calorieën per uur verbrandt, meldt Grazia. Wie wil dat nu niet?

De work-out waar we ons aan zouden moeten wagen is HIIT, oftewel: High Intensity Interval Training. Hierbij wissel je tussen momenten waarbij je all in gaat en momenten waarop je wat gas terugneemt. Op de momenten waarop je alles geeft, geef je ook echt álles wat je hebt en ga je vol gas. Het gevolg? Je zou meer verbranden dan bij welke andere work-out dan ook. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat deze manier van trainen meer effect heeft dan een uur lang op 'normaal' niveau sporten. Dat verbranden zou na het uur sporten niet ophouden; na de HIIT-les gaat de verbranding door.

How to

De beste drie sporten voor een HIIT oefening zijn fietsen, roeien en rennen. Nu is het niet zo voor de hand liggend om iedere ochtend een stukje te roeien, maar even op je fiets stappen of je renschoenen aantrekken is natuurlijk zo gepiept. Als je dan je high intesity-fietstocht naar de sportschool maakt, kun je daar nog even knalhard roeien.

De momenten dat je tot het uiterste gaat, begin je met zo'n 30 seconden. Probeer ze daarna steeds op te bouwen naarmate je sterker wordt en een betere conditie ontwikkelt. 

In het begin kun je bijvoorbeeld 1:2 hanteren, wat inhoudt dat je 30 seconden all in gaat en 60 seconden je rust neemt. Gaat alles hartstikke lekker en denk je dat je kortere rustmomenten kunt pakken? Ga dan voor 1:1, wat inhoudt dat je all in tijdsduur gelijk is aan die van je rustmoment. 

Een goede oefening ziet er ongeveer zo uit: 2 tot 3 minuten warming up en 20 tot 30 minuten HIIT gevolgd door een cooling down van weer 2 tot 3 minuten. Good luck!

Video: deze volledige work-out kost je slechts 15 minuten >

Bron: Grazia | Beeld: iStock