Dit moet je in plaats van suiker in je koffie doen

Het zorgt er niet alleen voor dat je koffie een zoete smaak krijgt, maar er kleven nog véél meer voordelen aan!

Dit moet je in plaats van suiker in je koffie doen

We feel you, een dag moet je gewoon beginnen met een goede kop koffie om op gang te komen. Ben jij een zoetekauw en doe jij er nog liever drie dan twee scheppen suiker in, maar ‘houd jij je in’ omdat je weet dat het niet goed voor je lijn is? Je kunt het beter vervangen voor een andere smaakmaker, waar jij je niet schuldig over hoeft te voelen.

Kaneel is hét ingrediënt dat je voortaan aan je kop koffie moet toevoegen. Het zorgt niet alleen voor zoetere koffie, maar het brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Op een rij:

  • Uit onderzoek blijkt dat kaneel een voordelige uitwerking heeft op je spijsvertering. Het zou je maag en darmen kalmeren, waardoor de vertering van voedsel beter verloopt.
  • Kaneel kan je bloedsuikerspiegel onder controle houden, wat betekent dat-ie minder schommelt. Het gevolg? Je hebt minder cravings naar snacks.
  • Kaneel versterkt de werking van antioxidanten in het lichaam, waardoor je immuunsysteem een boost krijgt. Wie heeft het nog over ziek zijn?
  • Een vleugje kaneel zorgt ervoor dat jouw warme drank een lekker smaakje krijgt.

Enne... dan hebben we nog niet eens genoemd dat je zo'n 70 calorieën per kop minder binnenkrijgt. Ha! Alleen maar win-winsituaties, dus!

Lees ook: 5 tekenen dat je te veel koffie drinkt

Beeld: iStock