Met deze simpele trucjes gaat je parfum jaren langer mee

Problem solved.

Lees ook

Vast een herkenbaar probleem: ’’s ochtends spuit je je geurtje op en een paar uur later is de geur compleet vervlogen. De manier waarop je de parfum bewaart, heeft daar alles mee te maken, volgens experts.

Aluminiumfolie
Om je parfum zo lang mogelijk mee te laten gaan, kun je hem het best bewaren op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de koelkast. Zo kun je ervoor zorgen dat je geurtje tot twee jaar langer meegaat”, aldus de parfum-guru Mark Knitowski van Victoria’’s Secret. “Warmte en zonlicht zorgen er namelijk voor dat je geur door verdamping zijn intensiteit verliest.” Daarnaast kun je het flesje inwikkelen met aluminiumfolie om verdamping tegen te gaan.

Koele plek
Carl Groenewald de parfum ambassador van Dior is het eens met Knitowski. “Zodra je een parfum hebt gekocht en het ongeopend is, moet je het bewaren op een koele plek. Het liefst in de originele doos”, zegt hij. “Als je dit doet, kun je het tot twee jaar bewaren.”

Niet weggooien!
Als het te laat is en je parfumflesjes al tijden in de vensterbank staan, wees dan niet bang dat ze direct de prullenbak in moeten. Volgens Debbie Wild de Global Lifestyle Director van Jo Malone London zijn er namelijk meerdere manieren om de geur weer te verbeteren. “Door producten vóór je parfum op te spuiten creëer je diepte en zorg je ervoor dat de geur langer op de huid blijft zitten”, legt ze uit. “Begin met het reinigen van de huid, smeer dan wat (geurloze) bodylotion op en breng vervolgens je parfum aan. De voedende werking van de huidproducten zorgen voor een goede basis voor je favoriete parfum.” De beste plekken om je geurtje op te spuiten zijn je pols, keel, achter de knie en de binnenkant van je elleboog.” 

Problem solved!

Bron: Byrdie | Beeld: Chanel

Lees ook: Spotgoedkope Lidle creme is kopie van dure La Mer

Laatste nieuws

Zie ook