"Ik kocht een Hermès Birkin Bag op een vintage markt voor 3 euro"

Holy moly!

"Ik kocht een Hermès Birkin Bag op een vintage markt voor 3 euro"

Annemei Kalden (26) is eigenaresse van bagtothefuture.nl en overkwam waar iedereen van droomt: in haar zoektocht naar een leuke tas op een brocante markt liep ze een Hermès Birkin Bag tegen het lijf. Hij bleek echt. Ze kocht ‘'m voor €3 euro en verkocht '’m voor€ 4500 euro.

"Ineens zag ik ’m. Op een brocante-markt in Frankrijk, gewoon op de grond, weggemoffeld tussen andere spullen. Ik had niet meteen door dat het een echte Birkin Bag was. Dat verwacht je niet in zo’n plattelandsdorpje. Maar ik zag wel direct dat het een prachtige, kwalitatief hoogstaande tas was. Andere tassen vielen daarmee vergeleken echt in het niet. Toen ik het Hermès-label in de tas ontwaarde, ging er een rilling door mijn lijf. De verkoper vroeg 3 euro en ik dacht alleen maar: afrekenen en wegwezen."

"“Als ik een weekendje weg was, ging de Birkin uit logeren bij mijn moeder”"

Eigen tassenlijn

"Bij de Hermès-winkel in Parijs kwam uiteindelijk het verlossende woord: ja, het was een originele Birkin Bag ter waarde van 7000 euro. Een jaar later heb ik ’m voor 4500 euro verkocht. Modeliefhebbers verklaren me voor gek dat ik de tas van de hand heb gedaan, en het deed ook echt wel even pijn, maar het heeft ook deuren voor me geopend. Ik koop en verkoop tassen en heb het geld gebruikt om mijn webshop te professionaliseren en een eigen tassenlijn op te zetten."

Chanel 2.55

"Mijn liefde voor tassen is groot, ik kan heel erg genieten van vakwerk en kwaliteit. Maar zo’n peperdure tas brengt ook een hoop zorgen met zich mee. Toen ik de Hermès net had, bracht ik ’m als ik een weekendje wegging, uit logeren bij mijn moeder. Ik dacht alleen maar: zul je net zien dat er wordt ingebroken en de dief zo’n tas tegenkomt. Achteraf vind ik het wel jammer dat ik de Birkin zelf eigenlijk nooit gebruikt heb. Want mijn hart gaat toch echt sneller kloppen van een designer bag. De opvolger heb ik in elk geval al op het oog: een Chanel 2.55. Als ik die ooit tegenkom, doe ik ’m nooít meer weg."

Bron: Marie Claire | Beeld: Tamara Heck