Masterclass: föhnen

Bij de kapper lijkt het zo eenvoudig. Het goede nieuws: salonfähige resultaten kan je nog steeds behalen aan het thuisfront. 1. 2. 3. 4. 5.

Masterclass: föhnen

Bij de kapper lijkt het zo eenvoudig. Even drogen, met de borstel erdoor,  föhn erop, spulletjes erin et voilà. Tot de dag aanbreekt dat je kapperscoupe gewassen moet worden en je tijdens het föhnen handen tekortkomt. 

Het goede nieuws: salonfähige resultaten kan je nog steeds behalen aan het thuisfront. Met deze 5 trucs creëer je in een handomdraai fantastisch haar.

1. Kam je haar voor het föhnen met een grove kam om klitten te verwijderen zonder dat  lokken beschadigd raken. Kam er meteen wat verzorging of versteviging door.

2. Begin niet met stylen en kappen op drijfnat haar. Blaas je lokken eerst grotendeels droog (80%) bij steil haar, 50-60% bij krullen.) Je haar wordt sneller droog als je ondersteboven föhnt, terwijl je er met je handen doorheen gaat.

3. Na het drogen is het tijd voor gestileerd föhnen met een opzetstuk. Voor extra volume gebruik je een diffuser.

4. Door van bovenaf te föhnen. met de richting van je haarschubben mee. gaat je haar meer glanzen. Houd de föhn vastbij de kop om deze techniek te vergemakkelijken.

5. Warm(geföhnd) haar kan vochtig aanvoelen ondanks dat het al droog is. Om er zeker van te zijn dat je haar droog is, kun je de föhn aan het einde even op de koude stand zetten. Hierdoor sluiten de haarschubben ook gemakkelijker.