Say what?! Zo oud zijn de Bridgerton-castleden in real life 

Minds are blown.

leeftijd Bridgerton cast

De Netflix’ knaller Bridgerton staat nu iets meer dan een maand op de streamingdienst and we still can’t get enough. Wij plozen het een en ander uit over de acteurs achter de karakters en guess what? De meesten zijn een stuk ouder dan het personage dat ze vertolken.

De echte leeftijden

Netflix’ Bridgerton zit vol met jonge teens en twenty-somethings, maar in werkelijkheid zijn veel van de acteurs een stuk ouder dan ze spelen. Sommigen, neem nu Nicola Coughlan, is twee keer ouder (!) dan haar personage Penelope. En net als zij, zijn vrijwel alle castmembers een stukje ouder dan hun karakter.

Phoebe Dynevor

Phoebe Dynevor, die de rol van Daphne op haar neemt, wordt dit jaar in april 26 jaar oud. Haar karakter Daphne was iets jonger en was net 21 jaar oud geworden in de serie. Op het moment van spelen was Phoebe dus 4 jaar ouder. Valt nog mee.

Regé-Jean Page

Regé-Jean Page en zijn karakter Simon schelen niet erg veel in leeftijd. De Britse acteur is zelf 31 lentes jong en zijn karakter the Duke of Hastings is 29 jaar.

Claudia Jessie

Claudia Jessie’s karakter Eloise Bridgerton was dan wel jonger dan Daphne Bridgerton, maar in real life is ze een stuk ouder dan haar onscreen-sister. Claudia Jessie mocht vorig jaar in oktober namelijk 31 kaarsjes uitblazen, waarmee ze 14 jaar ouder was dan de 17-jarige Eloise.

Jessie als Eloise in Bridgerton

Jonathan Bailey

Anthony Bridgerton, gespeeld door Jonathan Bailey, is naar verluidt 30 jaar in de serie. Er is dus maar sprake van een klein verschilletje. Jonathan himself is namelijk 32 jaar oud.

Luke Thompson

Luke Thompson vertolkte de rol van de een na oudste Bridgerton-broer. Benedict Bridgerton mocht in de serie dan wel jonger zijn dan zijn oudere broer Anthony, maar in werkelijkheid zijn Luke en Jonathan even oud: 32 dus.

Luke als Benedict in Bridgerton

Luke Newton

Van een leeftijdsverschil tussen Luke Newton en zijn karakter Colin Bridgerton is maar weinig sprake. Luke is in real life 23 jaar oud en Colin moet doorgaan voor 22. Een jaartje maar, dus.

Nicola Coughlan

We zeiden het al eerder, maar personage Penelope Featherington is een stuk jonger dan actrice Nicola Coughlan. In januari vierde Nicola haar 34ste verjaardag, waarmee ze – jawel – 17 jaar ouder is dan de 17-jarige Penelope.

Ruby Barker

Van niet alle Bridgerton-karakters is duidelijk hoe oud ze precies zijn. Een daarvan is het door Ruby Barker vertolkte personage Marina Thompson. Ruby herself is 24 jaar oud en we vermoeden dat Marina misschien twee of die jaar jonger is.

Harriet Cains

Ook van Philipa Featherington is niet duidelijk hoe oud ze is. Wel weten we de leeftijd van actrice Harriet Cains, die Philipa neerzette. Zij is namelijk 27 jaar oud.

Bessie Carter

Net als actrice Harriet is ook Bessie Carter 27 jaar oud. Bessie speelt Featherington sister Prudence en ook van haar is niet duidelijk hoe oud ze is. Wie überhaupt de oudere Featherington zus is – Philipa of Prudence – weten we niet.

Lifestyle
  • Grazia
  • Bridgerton, Instagram