Van deze series krijg je zin in shoppen

De perfecte manier om een beetje mode-inspiratie op te doen.

Van deze series krijg je zin in shoppen

Series kijken was al een van onze hobby's, maar in lockdowntijden kunnen we helemaal niet meer zonder. Een avondje Netflixen is bovendien de perfecte manier om een beetje mode-inspiratie op te doen.

Fan

Begon het met de Manolo Blahnik-hakken van Carrie Bradshaw in Sex and the City? De schoolgirl stijl van Serena van der Woodsen in Gossip Girl? Of was jij meer een fan van de jaren 60-garderobe van Peggy in Mad Men?

Niets fijner dan wegdromen bij een serie en opgaan in het grootse en meeslepende leven van je favoriete personage – dat nog superstylish is ook. En sinds we door lockdowns en avondklokken steeds meer thuiszitten, zien we onze tv-helden vaker dan onze vrienden. Niet zo gek dat je dan net zo'n rok of jas wilt hebben als jouw grote vriendin.

Mode-iconen

Zo zijn we sinds de hype rond The Queen's Gambit niet alleen massaal aan het schaken, maar willen we ineens ook zo'n kek sixties-jurkje of -bloesje à la hoofdrolspeler Beth Harmon. En dan die rode baret en het geblokte pakje uit Emily in Paris: alles wat je wilt!

The Crown is er zelfs in geslaagd de country style van de Britse koninklijke familie hip te maken. Die iconische groene waxcoat van Barbour is toch de perfecte jas voor een ommetje door de buurt? Maar het allerliefste willen we net zo'n klassieke jumper als prinses Diana, met een statement kraagje dat er ingetogen maar toch uitbundig onderuit piept. Diana's rode trui met schaapjes is door het label Rowing Blazers zelfs opnieuw in productie genomen.

We zijn benieuwd hoe lang het gaat duren voor de geruite jas van schaakkoningin Beth bij Zara in de schappen hangt.

Sex and the City Gossip Girl The Queen's Gambit The Queen's Gambit Emily in Paris The Crown The Crown
Fashion
  • Saar Langkamp
  • Gossip Girl, Sex and the City, The Queen's Gambit, Emily in Paris, The Crown