Aha! Zo kom je voor eens en altijd van droge lippen af

Niets is zo vervelend en vaak doet het ook behoorlijk pijn.

droge lippen

Niets is zo vervelend als gebarsten, schilferende en droge lippen. Want: vaak is het ook behoorlijk pijnlijk. Een goede verzorging is dan ook key om dit probleem aan te pakken. Met onderstaande tips en een klein beetje effort van jezelf zeg je voortaan die droge lippen voorgoed vaarwel.

1. Scrub regelmatig

Voordat je in de weer gaat met een balsem, is het belangrijk om eerst je droge lippen aan te pakken. De belangrijkste stap? Scrubben! Hiermee verwijder je namelijk de bovenste laag dode huidcellen, waardoor het vocht later goed door je lippen kan worden opgenomen. Enne, dat wil je!

Hoe je ze het beste kunt scrubben? "Je kunt het beste je lippen scrubben onder de douche. Doe dit wel pas als je bijna klaar bent. Tegen die tijd heb je op z'n minst tien minuten onder de douche gestaan, waardoor je lippen zacht zijn geworden door het stromende water en de stoom. Pak een nat washandje en wrijf zachtjes over je lippen totdat je velletjes los beginnen te komen. Dit proces zou makkelijk en snel moeten gaan", vertelt editor Nicole Pulyado aan Byrdie.

2. Masker

Nu je lippen gescrubt zijn, is het tijd om ze goed te hydrateren. Dit doe je het beste met een nachtmasker speciaal voor je lippen. Jep, je leest het goed. Dit nachtmasker doet z'n werk, terwijl je slaapt. Easy does it! En net zoals je gezichtsmasker, geeft een lipmasker je de hydratatie die je nodig hebt om de dag goed door te komen.

3. Routine

Hou je van weinig poespas? Dan ben je na de eerste twee stappen klaar. Maar als je je verzorgingsritueel naar een hoger niveau wilt tillen, kun je nog een stapje verder gaan. Kies voor een lippenstift, lipgloss of balm die vochtinbrengende ingrediënten bevat, zoals sheaboter of kokosolie. And you're ready to go!

Beauty
  • Byrdie
  • iStock, Instagram