Tip voor denim-lovers: Levi's en Ganni slaan de handen ineen

Altijd leuk als twee fijne merken hun krachten bundelen.

Samenwerking Levi's Ganni

Altijd leuk als twee fijne merken hun krachten bundelen. Voor de tweede keer lanceren het Deense label Ganni en jeansmerk Levi's samen een limited edition collectie. De focus ligt op sustainability en innovatie: de denim-stof is gemaakt van cottonized hemp. Hennep, hoe dan? Lees even mee.

Gekweekt met regenwater

Het is geen geheim dat er veel water nodig is voor de productie van jeans. Niet alleen het kleuren van de stof, maar ook het verbouwen van katoenplantjes kost een hoop liters. Van vezels uit hennep-plantjes kun je ook stof maken, door de vezels zo te behandelen dat ze de eigenschappen van katoen krijgen. De hennep die gebruikt is voor deze Ganni x Levi's collectie is opgekweekt met alleen regenwater. De look & feel dus van denim, maar dan een stuk duurzamer

Collectie

In de collectie wordt de kennis en kwaliteit van Levi's op gebied van denim gemixt met Ganni-eigen prints en designs – denk: de kenmerkende kragen met ruches. De collectie bestaat uit 14 stuks, van jeans tot denimjurken. De items zijn vanaf 22 februari te koop via www.ganni.com en www.levi.com. Prijzen liggen tussen de €95 en € 395.

ps. Ook leuk om te volgen: op Instagram-account @ganni.lab deelt het Ganni-team welke stappen ze zetten op gebied van duurzaamheid, en welke uitdagingen ze daarbij tegenkomen.

Fashion
  • Marjolein Vermeij
  • Ganni, Levi's