Hebben: waarom iedereen het over deze speciale deo heeft 

De deodorant van Relevant voldoet aan al je deo-eisen. 

Relevant

Tegenwoordig vind je een scala aan deodorants in drogisterijen. Van deo’s die je 24 uur odour-free houden tot rollers die natuurlijk en vegan zijn. O, en dan heb je ook nog de deo’s die in een verantwoorde verpakking zitten. Kunnen ze al die soorten niet combineren, zou je denken? Well, dat is precies wat het merk Relevant deed.

Gemaakt van gerecyclede visnetten

We weten allemaal dat al het plastic in de oceaan een groot probleem is. Al die kilo’s plastic, wat moeten we ermee? Beautymerk Relevant had wel een idee. Het merk zamelt visnetten in en recycled dit tot nieuwe deodorantverpakkingen. En zo werd de deodorant gemaakt van oceaanplastic geboren.

Ja, dat las je goed. Relevant komt met ’s werelds eerste deodorant die is gemaakt van plastic uit de oceaan. Hiermee verkleint Relevant de CO2-footprint. De missie van het beautymerk is om huidverzorging te maken die goed is voor je lichaam én de planeet. Een deodorant die is gemaakt van oceaanplastic lijkt ons een goede start. Bovendien is Relevants deo ook nog eens helemaal natuurlijk en vegan. Win-win!

Relevant is de eerste deodorant gemaakt van plastic uit de oceaan.

Natuurlijk en vegan

Een natuurlijke en vegan deodorant kan net zo effectief zijn als eentje met chemische middelen. De Relevant deo bestaat uit twaalf natuurlijke ingrediënten waarvan bewezen is dat ze werken tegen zweetluchtjes. Een wetenschappelijke uitleg hierover zullen we je besparen. Dat het werkt, dat staat in ieder geval vast. Het is getest op 20.000 oksels en het bleek dat men erg tevreden was over deze deodorant. De deo scoorde onder de ondervraagden een 4,6 van de 5. Niet slecht!

De deodorant van het Deense Relevant is dus een die werkt, helder. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van Relevants natuurlijke en vegan deodorant ten opzichte van andere varianten? Behalve dan dat het vrij is van chemische stoffen, obviously.

  • Geen gele vlekken: er wordt nog weleens gedacht dat gele vlekken op je kleding ontstaan door zweet, maar dat is niet helemaal waar. Zweet in combinatie met aluminium zorgt voor die gele gloed op je shirts. En je raadt het al, dit ingrediënt zit niet in natuurlijke deodorant
  • Kans op irritatie kleiner: een natuurlijke deodorant bevat geen alcohol, geen aluminium en geen parabenen. De kans op huidirritatie is daarom veel kleiner wanneer je gaat voor een all natural deo.
  • Duurzaam: omdat de ingrediënten natuurlijk zijn, wordt een natuurlijke deodorant biologisch afbreekbaar en duurzaam geproduceerd. Oftewel: het is veel beter voor het milieu.

Nieuwsgierig geworden naar Relevants deodorant? Je kunt 'm hier bemachtigen. Je maakt er bovendien niet alleen je oksels blij mee. Relevant doneert namelijk 1 procent van jouw aankoop aan organisaties die de oceanen opruimen en bomen in het regenwoud planten.