Hebben: de beste make-up & skincare

Elk jaar reikt Marie Claire de Prix d’Excellence de la Beauté uit aan de beste nieuwe beautyproducten.

Hebben: de beste make-up & skincare

Elk jaar reikt Marie Claire de Prix d’Excellence de la Beauté uit aan de beste nieuwe beautyproducten. Welke beauty’s gaan er deze keer met de prijzen vandoor?

Internationale awards

Een internationale jury van 23 beautyjournalisten koos de beste producten die het afgelopen jaar werden gelanceerd. Dit zijn de winnaars.

1. Estée Lauder

Dit zegt de jury: "Estée Lauder onderzocht hoe het nachtelijk herstel van de huid verloopt. De nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen zijn verwerkt in een uniek complex. Een iconisch product dat steeds beter wordt."

2. Clarins

Dit zegt de jury: "Dankzij de gezichtsmaskers die we dragen, ligt de focus meer dan ooit op de ogen. Die verdienen dus extra aandacht en verzorging. De frisse formule met 94% natuurlijke ingrediënten heeft een liftende werking. Een magische toverstaf voor vermoeide ogen."

3. Aveda

Dit zegt de jury: "Het duurde zes jaar om deze vegan, clean lijn voor beschadigd haar te ontwikkelen, en het resultaat mag er wezen. Het eco-bewustzijn zit in het DNA van deze hoogwaardige, sexy producten. Tussen twee kappersbezoekjes door zijn ze de beste vriendin van je haar."

“De beste vriendin van je haar tussen twee kappersbezoekjes door"

4. Chanel

Dit zegt de jury: "Deze romige crème voedt, hydrateert en kalmeert je huid als die een boost of juist rust nodig heeft. Het is een momentje van rust na een hectische dag, de perfecte combinatie van technologie, wetenschap en de Chanel-touch."

“Deze romige crème is een momentje van rust na een hectische dag"

5. Speciale juryprijs: Hermès

Dit zegt de jury: "De parel van het jaar en een verademing in de beautyindustrie. Dit zijn meer dan alleen lipsticks, het zijn hebbedingen. De hulzen zijn prachtig, de kleuren bijzonder en zelfs de geur is fijn."

“Dit is meer dan alleen lipstick, het is een prachtig hebbeding"

6. Mass market award: L’oréal Paris

Dit zegt de jury: "Dit product is geïnspireerd op professionele dermatologische peelings. De hoge concentratie actieve ingrediënten zorgt voor verwijdering van dode huidcellen en het versnellen van de huidvernieuwing. De perfecte bootcamp voor je huid, met een goede prijs-kwaliteitverhouding."

“Actieve ingrediënten verwijderen dode huidcellen en versnellen de huidvernieuwing"

Nederlandse awards

Naast de internationale prijzen is er een Marie Claire Prix de la Beauté voor deze Nederlandse favorieten.

1. Beste haarproduct: Authentic Beauty Concept

Dit zegt de jury: "Het is fijn als een haarproduct z’n werk doet, maar we vinden het nog fijner als het merk ook nog een goed verhaal heeft. Dit product krijgt een vinkje achter beide. Het geeft lekker veel textuur, en het merk zet de ene na de andere verduurzamende stap. Denk: recyclebare en hervulbare verpakkingen en pure ingrediënten."

2. Beste primer: Guerlain

Dit zegt de jury: "Met deze superprimer doe je jezelf een groot plezier. Hij zorgt dat je make-up beter blijft zitten en verzorgt intussen je huid. Met elke lancering zet Guerlain stappen naar een duurzamer assortiment: 97% van de ingrediënten in dit product zijn van natuurlijke oorsprong."

3. Beste reiniger: Sisley

Dit zegt de jury: "Je hebt schoon en je hebt superschoon. In één klap je make-up verwijderen, je huid reinigen en onzuiverheden tegengaan? Deze mousse does it all en maakt van je reinigingsritueel een klein feestje."

“In één klap make-up verwijderen, je huid reinigen en onzuiverheden tegengaan"

4. Beste make-up: Sensai

Dit zegt de jury: "In een oogschaduwpalet zit altijd wel één kleur die in no time op is en één kleur die je zelden gebruikt. Bij Sensai’s oogpaletten is dat dus niet het geval; alle tinten zijn even bruikbaar, even mooi en even gepigmenteerd. That’s the way we like it."

" Alle tinten in dit oogpalet zijn even mooi en gepigmenteerd"

5. Beste serum: Shiseido

Dit zegt de jury: "Dit is het resultaat van veel research in een flesje. Het Japanse Enmei-kruid werkt anti-aging en geeft de huid haar glow terug, en de lotusgeur is een echte moodbooster. Bonuspunten voor de waanzinnig mooie verpakking."

"Japans Enmei-kruid geeft je huid glow en de lotusgeur is een moodbooster"

Beauty
  • Marjolein Vermeij
  • Nine van Leeuwen