Lifehack: met deze tip krijg je zweetvlekken uit witte kleding

Waarschijnlijk heb je het spul al in huis liggen.

We kunnen al ruim een week genieten van zomerse temperaturen, waardoor we ons weer in luchtige kleding hullen. Een wit shirt of jurkje is al snel favoriet, al helemaal als je straks een zongebruinde huid hebt. Enig nadeel? Na verloop van tijd zullen er gele zweetvlekken in je witte kleding ontstaan. Hoe je dit kunt oplossen? Het is eenvoudiger dan je denkt.

Wit

Witte kleding wil je zo lang mogelijk wit houden. Helaas is dat op warme zomerdagen, waarop je veel zweet, niet altijd even makkelijk. Die gele zweetvlekken onder je oksels zijn natuurlijk allesbehalve charmant, dus hier willen we zo snel mogelijk vanaf. Mission impossible? Nee hoor. Het enige dat je nodig hebt is een vaatwastablet. Stop het bij de was en je kleding komt er weer spierwit uit. Geen vaatwastablet in huis? Een bruistablet om een kunstgebit te reinigen schijnt ook te helpen. Niet het eerste waar wij aan zouden denken, maar het is zeker het proberen waard!

Sopje

Mocht het met vaatwastabletten niet lukken? Geen nood. Er zijn meerdere manieren om die vervelende zweetvlekken uit je kleding te krijgen. Maak bijvoorbeeld een sopje van warm water met wat baking soda en waterstofperoxide. Laat het vuile kledingstuk daar eerst in weken en was het daarna zoals je altijd doet.

In deze video zie je hoe dit trucje werkt:

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress | Video: YouTube

Laatste nieuws