Voetverzorging tips voor gezonde voeten

Want je voeten worden vaak overgeslagen als het op verzorging aankomt.

Voetverzorging tips voor gezonde voeten

Het verzorgen van je voeten kun je zien als een stukje zelfliefde. Want mooie voeten zijn gezonde voeten. En ze zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam, want ze brengen je overal naartoe. Je mag ze dus regelmatig een beetje extra liefde geven. Zo kun jij ze deze zomer vol trots in je sandalen showen op het terras! Aan de verzorging van onze huid en ons haar besteden we vaak genoeg tijd. Onze voeten slaan we meestal over. Terwijl een goede voetverzorging minstens zo belangrijk is.

Leed besparen

Je hebt vast al eens last gehad van droge voeten, zweetvoeten, blaren, kloven, eelt of likdoorns. Met een goede voetverzorging kun je jezelf vooraf een hoop leed besparen. Want je voeten kunnen het soms zwaar te verduren hebben. Lange wandelingen en het dragen van verkeerde schoenen vergroten de kans op blaren. Zweetvoeten vergroten de kans op eelt. En eelt maakt je voeten niet mooier en het kan vervelend aanvoelen. Ook wondjes zoals kloven en likdoorns ontstaan door verkeerde schoenen of door intensief te sporten. Wil je deze klachten binnen de perken houden? Ga dan af en toe eens langs de pedicure of verzorg je voeten zelf met wat extra liefde en aandacht.

Voorkom zweetvoeten

Heb je regelmatig last van zweetvoeten? Zorg dan allereerst voor een goede hygiëne van je voeten. Was ze minimaal twee keer per dag en droog ze goed af. Na het wassen trek je schone sokken aan, kies daarbij het liefst voor bamboe sokken. Dit type sok heeft een uitstekend vochtopnemende en afvoerende werking. Daardoor blijven je voeten en sokken langer droog. Daarnaast heeft het bamboetextiel een antibacteriële werking. Zo gaan ze dus bacteriën en schimmels tegen en kunnen ze voetschimmel, ook wel bekend onder de naam zwemmerseczeem, voorkomen. Op bamboobasics.com shop je super trendy sokken voor dagelijks gebruik. Daarnaast zijn ze perfect te gebruiken als sportsokken in je sneakers. Nooit meer zweetvoeten na een potje zweten in de sportschool.

Draag goed passende schoenen

Om eelt, blaren en likdoorns te voorkomen, is het belangrijk om goed passende schoenen te dragen. Ga niet met blote voeten in je schoenen, maar draag altijd sokken. Dit verhoogt het draagcomfort. Trek daarnaast elke dag schone sokken aan voor een goede hygiëne. Heb je vermoeide voeten? Dan zijn ze toe aan ontspanning en rust. Geef ze een heerlijk warm voetenbadje met wat badzout of etherische olie. Terwijl jij ontspant, wordt het eelt op jouw voeten zacht en kun je dit daarna gemakkelijk verwijderen. Gebruik een scrub om dode huidcellen te verwijderen. Na dit voetenbadje voelt je huid weer zacht en aaibaar.

Je voeten hydrateren

Om uitdroging van je voeten te voorkomen, is het belangrijk ze te hydrateren met een verzorgende voetcrème. Breng het aan voordat je naar bed gaat, zodat het optimaal kan intrekken. Smeer ook je nagelriemen in met olie. Dit voorkomt ingescheurde nagelriemen en velletjes. Gebruik een bokkenpootje om de nagelriemen terug te duwen. Hiermee stimuleer je de natuurlijke groei van je nagels. Vergeet niet je teennagels bij te knippen en te vijlen. Door het gebruik van een vijl voorkom je beschadiging van de nagelpaat zodat de nagels niet kunnen scheuren of splijten. En voor de finishing touch geef je je teennagels een leuk tropisch kleurtje. Breng altijd eerst een base coat aan, vervolgens twee laagjes kleur en eindig met een top coat. Zo blijft je nagellak langer zitten en geniet jij extra lang van je mooie voetjes.

Beauty
  • Apostolos Vamvouras