Sollicitatiegesprek? Dit kun je dan het beste aantrekken 

De juiste outfit kan helpen om een goede eerst indruk te maken. 

Vindt iemand het nu echt léuk om sollicitatiegesprekken te voeren? Wij kunnen die liefhebbers in ieder geval op een hand tellen. Zenuwachtige gevoelens en zweethandjes zijn eerder de norm. Een goede voorbereiding voor een dergelijk gesprek is daarom key, maar ook de juiste outfit kan bijdragen aan een goed gesprek.

Wat te dragen

Dress to impress. Het is niet voor niets een nog altijd populaire uitspraak. Natuurlijk wil je een verpletterende indruk achterlaten met je cv, je vaardigheid en skills, maar die allereerste indruk maak je toch vaak met je uitstraling. Benieuwd hoe je je het beste kunt kleding to nail that job interview? Wij delen enkele kledingrichtlijnen.

De beha-regel

Nu moeten vrouwen natuurlijk zelf kunnen bepalen of ze wel of geen beha willen dragen, maar voor zakelijke gesprekken geldt toch dat je jezelf extra netjes wilt presenteren en dat je dus beter wel een beha kunt dragen. Houd daarom de ongeschreven beha-regel in acht: als je er geen normale beha onder kunt dragen, is de kleding niet geschikt. Daarmee worden kledingstukken als off-the-shoulder tops en jurken met open-backs bedoeld. Al moet je natuurlijk altijd doen waar jij je fijn bij voelt.

Overdressed or underdressed?

Het is soms best lastig om te bepalen hoe netjes je je precies moet kleding voor een sollicitatiegesprek. Heb je een gesprek binnen het bankwezen? Dan is het logischer om je formeel te kleden. Maar wat draag je als je solliciteert naar een functie als content creator? De regel hiervoor luidt dat je beter overdressed dan underdressed op die afspraak kunt verschijnen. Strak in pak hoeft heus niet, maar een nette cardigan of een Oxford blouse is dan geen gekke keus.

Geen joggingbroek

Ook als je gesprek via een videobelletje plaatsvindt is het verstandig om te zorgen voor een nette outfit. Dit om te voorkomen dat je even vergeet wat wel en niet in beeld is. Je wilt niet die ene persoon zijn die opeens toch moet opstaan en daarbij die verwassen sweats toont.

Niet te strak

Met nauwsluitende kleding is niets mis. Kies alleen niet voor té strakke outfits. Niet omdat dit voor afleiding kan zorgen bij degene met wie je het gesprek hebt, maar voor jezelf. Je wilt je immers niet oncomfortabel voelen omdat die ene broek toch wel wat aan de strakke kant zit wanneer je gaat zitten. Je gesprek zal waarschijnlijk veel beter verlopen als je kleding draagt waar jij je fijn in voelt.

That being said, neem bovenstaande vooral als een richtlijn en niet als een voorschrift. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij het gevoel hebt dat je jezelf bent in de outfit die jij kiest.

Bron: Pure Wow | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws