Bingen maar: deze romantische komedies uit de zero’s staan nu op Netflix

September lijkt de maand van de romantische filmklassiekers te zijn. 

Oscarwaardig zijn ze misschien niet, maar wat kunnen we toch genieten van een romantische komedie. Hoewel Hollywood elk jaar weer meerdere pareltjes fabriceert, kunnen we ook intens genieten van de klassiekers uit de zero’s. En een paar van die films staan sinds deze maand op Netflix!

Maid in Manhattan (2002)

Alleenstaande moeder Marisa Ventura (Jennifer Lopez) werkt als kamermeisje in een vijf sterrenhotel in de New Yorkse buurt Manhattan. Tijdens het schoonmaken van een van de kamers kan ze het niet laten om een luxe outfit van een van de rijke gasten te proberen. En net op dat moment komt senator runner Christopher Marshall (Ralph Fiennes) de kamer inlopen en hij denkt dat Marisa net als hij een hotelgast is. De vonk slaat over, maar hoe moet Marisa nu nog vertellen dat ze helemaal geen rijke hotelgast is?

How to Lose a Guy in 10 days (2003) 

Andy Anderson (Kate Hudson) werkt als editor bij het tijdschrift Composure waar zij verantwoordelijk is voor de populaire How to-rubriek. Haar hoofdredacteur wil dat ze een stuk doet over de fouten die vrouwen begaan waardoor ze die ene leuke man verliezen. Aan Andy de taak om een man te veroveren en ervoor te zorgen dat hij haar na tien dagen dumpt. Maar dan ontmoet Andy de charismatische Ben Barry (Matthew McConaughey), een man die er ook een geheime agenda op nahoudt.

He’s just not that into you (2009)

Een groep twenty en thirty somethings probeert hun liefdesleven en datingleven in goede banen te leiden. Gigi (Ginnifer Goodwin) zoekt een betrouwbare man die haar wél terugbelt, zowel de sexy getrouwde man Ben (Bradley Cooper) en de eerlijke Conor (Kevin Connolly) kunnen het beiden erg goed vinden met Anna (Scarlett Johannson), Beth (Jennifer Aniston) krijgt maar geen huwelijksaanzoek van haar vriend Neil (Ben Affleck) en Mary (Drew Barrymore) is simpelweg op zoek naar een man die niet gay is.

Bron: Netflix | Beeld: How to Lose a Guy in 10 Days

Laatste nieuws