Loiza Lamers over nieuwe liefde: ‘Bij Jelle heb ik helemaal niet het idee dat mijn verleden een ding is’ 

Loiza voelde zich lange tijd een meisje van zestien als het om mannen en relaties ging.

Het lijkt Loiza Lamers momenteel voor de wind te gaan. Een succesvolle modellencarrière, een boek, een docuserie en nu ook geluk in de liefde. In de nieuwste Marie Claire vertelt ze er meer over.

Inhaalslag gemaakt

Loiza was achttien jaar oud toen ze middenin haar gendertransitie zat en werd geopereerd. Daarna kon haar ‘nieuwe leven’ beginnen. “Ik denk dat ik wel een redelijke inhaalslag heb gemaakt, op elk vlak”, vertelt ze in de nieuwste Marie Claire over de periode daarna. “En ik heb hier en daar ook de nodige ervaring met mannen opgedaan.”

Het model heeft nu, acht jaar later, niet het gevoel dat ze dingen heeft gemist. “Het is meer dat ik tijdens mijn tienerjaren niet de vrijheid voelde om te flirten en te daten. Ik heb me lang een meisje van zestien gevoeld als het om mannen en relaties ging, maar dat ben ik nu ook aardig aan het inhalen.”

Gelukkig in de liefde

Sinds enkele maanden gaat Loiza niet meer als single door het leven, maar heeft ze een relatie met Jelle. “We leerden elkaar een paar maanden geleden kennen, en na een heel fijn tripje Parijs hebben we uitgesproken dat we er serieus voor willen gaan”, vertelt Loiza over de relatie. “Ik ben ontzettend verliefd.”

Het is de eerste keer dat Loiza een relatie heeft, en dat voelt goed. “Bij Jelle heb ik helemaal niet het idee dat mijn verleden een ding is. We konden er al heel snel open en eerlijk over praten en hij gaf mij meteen een heel goed gevoel. Hij laat me ook merken dat hij trots is op mij.”

Verder lezen? In de nieuwste Marie Claire vertelt Loiza openhartig over haar gendertransitie, het boek dat ze hierover schreef met haar moeder en over haar modellencarrière. Marie Claire ligt vanaf woensdag 10 november in de winkels!

Bron: Jill Waas | Beeld: Martijn Senders

Laatste nieuws