Good to know: zo verwijder je titels uit je kijkgeschiedenis op Netflix

Niet alle gebruikers van jouw Netflix-account hoeven te weten wat jij kijkt.

Zo nu en dan kijken we allemaal van die films die nou niet bepaald Oscar-waardig zijn. Niets mis mee. Al hoeven mensen met wie jij jouw Netflixaccount deelt dat heus niet allemaal mee te krijgen. En dat hoeft ook helemaal niet. Op deze manier kun je titels uit je kijkgeschiedenis verwijderen.

Makkelijk trucje

Er zijn genoeg redenen waarom jij jouw kijkgeschiedenis wilt kunnen aanpassen. Zo kan het dat jij stiekem zonder je partner een aflevering van die ene serie hebt gekeken – het zogenoemde Netflix-cheating. Maar het kan ook dat je veel films en series keek, die halverwege toch niet jouw smaak waren. In dat geval wil je gewoon een beetje overzicht creëren.

Netflix heeft gelukkig een manier gevonden waarmee je ook titels uit je kijklijst kunt verwijderen. En eigenlijk is het best simpel. In de nieuwste app-update is er namelijk een update gekomen waarmee je dit heel eenvoudig kunt doen. Ga met je Apple of Android smartphone naar de app en druk op de drie puntjes (⋮) onder een titel. Nu zal er een menu openen en kun je met de optie 'verwijderen uit rij' de titel uit de lijst halen. Easy does it!

Nog een tip

Wil je meteen een hele hoop titels uit je lijst verwijderen? Ga dan via de browser naar Netflix en klik op account. Open het profiel en ouderlijk toezicht en klik dan op 'kijkactiviteit'. Hier zie je alles wat je bekeken hebt. Klik vervolgens op het pictogram om een titel te verbergen. Nu kun je kiezen voor een aflevering, maar ook de gehele serie. Zo begin je weer een schone lei!

Bron: Cosmopolitan, Grazia | Beeld: Friends

Laatste nieuws