Swipe away: dit is de beste dag om een datingapp te gebruiken 

En het is al bijna!

daten

De een zit voor wat vertier op Tinder en de ander is serieus op zoek naar een afspraakje dat tot een serieuze relatie kan leiden. Behoor jij tot die laatste categorie? Dan is Dating Sunday de dag waarop jij singles naar rechts wilt swipen.

De eerste zondag van het jaar

Dating Sunday is een begrip dat Tinder in het leven heeft geroepen. Op deze zondag is het de drukste swiping day op de datingapp en het duurt niet meer zo lang tot deze beruchte zondag aanbreekt, namelijk de eerste zondag van januari. Dit jaar valt die dag op 2 januari.

Bijna 10 procent van alle swipes die in januari plaatsvindt, vindt op deze zondag plaats. Klinkt misschien wat abstract, maar het resultaat mag er zijn. Zo werden er in 2019 op Dating Sunday 44 miljoen matches gevormd. Overigens doen ook apps als Bumble en Hinge goede zaken. Op Dating Sunday werden op Bumble 15 procent meer matches gevormd en op Hinge 22,5 procent meer matches. Not bad, right?

Waarom juist die dag?

Het kan op puur toeval berusten dat er net op die ene dag meer wordt geswiped, maar volgens dating strategy coach Ellen Nguyen is dat niet het geval. De drukte op Dating Sunday zou volgens haar te danken kunnen zijn aan het nieuwe jaar. Tijdens de feestdagen zijn veel mensen mentaal opgeladen en willen ze weer gaan daten. Ook zou het kunnen dat mensen tijdens de feestdagen extra werden geconfronteerd met hun status als singleton. Bijvoorbeeld tijdens etentjes die werden gehost door koppels of door vervelende vragen van familieleden over je liefdesleven.

Dit jaar zou het maar zo een druk jaar kunnen worden, want ook COVID speelt een kleine rol in de drukte. “Er is gewoon niet zoveel te doen op avonden in januari, zeker door corona, dus een datingapp gebruiken is dan verleidelijk”, legt Nguyen uit aan Stylist.

Lifestyle
  • Stylist
  • Andrea Piacquadio