Ook bijna geen Miranda: actrice Cynthia Nixon wilde alleen onder deze voorwaarde meedoen aan SATC-reboot 

Go Cynthia! 

Cynthia Nixon

De komst van een Sex and the City-reboot was dit jaar het beste nieuws uit Hollywood. Opnieuw kropen Kristin Davis, Sarah Jessica Parker en Cynthia Nixon in de huid van Charlotte, Carrie en Miranda. Helaas moesten we het zonder Kim Cattrall als Samantha doen. Maar blijkbaar wist ook Cynthia aanvankelijk niet of ze deel wilde uitmaken van And Just Like That.

Onder één voorwaarde

Leuk, een reboot van de succesvolle serie Sex and the City. Fans waren in ieder goed gehumeurd na het nieuws. Toch stemde actrice Cynthia Nixon niet zomaar in. Ze stelde een specifieke eis.

In het verleden heeft Cynthia zich weleens kritisch uitgesproken over het gebrek aan diversiteit in de show. “Ik was altijd al verontrust over hoe un-diverse het was”, vertelde ze toen in een interview met Grazia UK. “Zeker met hoeveel witte mensen erin voorkwamen, maar ook het kleine stukje New York dat zichtbaar was, waarbij het leek alsof iedereen welvarend was.”

De voorwaarde van de actrice was dan ook simpel: ze deed mee, mits er diversere onderwerpen werden aangesneden.

Blij met And Just Like That

Cynthia sprak haar wens niet alleen uit naar de schrijver en creator van de show, Michael Patrick King, maar ook naar Sarah Jessica en Kristin Davis, zo vertelt ze aan Herald Sun. “Ik praatte erover met Sarah Jessica, Michael Patrick en Kristin, over de voorwaarden waaronder ik terug wilde komen. Ik wilde een grote verandering in de zin van meer diversiteit dan in de originele serie. En zij waren het ermee eens.”

In een gesprek met Elle UK uit de actrice dat ze erg tevreden is met het resultaat. Zo noemde ze de nieuwe cast ‘adembenemend’. “Dat is een deel van de reden waarom we de show wilden doen”, vertelt ze. “Om terug te gaan en om de dingen opnieuw te doen die we destijds verkeerd deden. Hoe fantastisch Sex and the City ook is, als we die show nu zouden maken zou dat behoorlijk tone-deaf zijn. Ik was bang of de transformatie (naar And Just Like That, red.) wel groot genoeg zou zijn, maar mijn angsten zijn weggenomen.”

Celebrity
  • Grazia UK, Herald Sun, Elle UK
  • BrunoPress