Oops: 10 momenten waarop Carrie Bradshaw laat zien dat ze niet met geld kan omgaan

Miss Carrie heeft door de jaren een flinke schuldenpost opgebouwd.

Carrie Bradshaw

Vanaf vandaag is And Just Like That..., de langverwachte reboot van Sex and the City, eindelijk te zien. Inclusief ongetwijfeld weer vele iconische outfits van miss Carrie Bradshaw. Of zal het gat in haar hand inmiddels zijn dichtgegroeid? Want één ding is zeker: Carrie heeft door de jaren a lot of money uitgegeven.

Shopverslaving

Today is the day: de langverwachte reboot van Sex and the City genaamd And Just Like That... is vanaf vandaag wereldwijd te zien op HBO Max. Wereldwijd, behalve voor Nederland unfortunately. Naar verluidt kunnen wij de tiendelige serie 'ergens' in 2022 zien. In de tussentijd blikken wij maar al te graag terug op de originele serie. Want o my, wat hebben wij genoten van alle drama, humor en natuurlijk de fabulous outfits van Carrie Bradshaw.

Hoewel wij de geweldige looks van miss Carrie maar al te graag kopiëren, kunnen we beter geen voorbeeld nemen aan haar uitgavepatroon. Spaarplatform Raisin.nl nam alle afleveringen van Sex and the City eens goed onder de loep en kwam tot de niet zo schokkende conclusie dat Carrie een gat in haar hand heeft. Hoe kan het ook anders met zo'n jaloersmakende collectie Manolo Blahniks... Maarre, wat wel behoorlijk shocking is, is het schuldenpostje dat ze door de jaren heeft opgebouwd met haar shopverslaving. Althans, als Carrie in de real world zou leven. Daarom delen wij tien SATC-momenten waaruit blijkt dat je geen voorbeeld zou moeten nemen aan Carrie Bradshaws uitgavenpatroon.

1. Geld investeren? Carrie koopt liever designerschoenen

In de aflevering Ring a Ding Ding (seizoen 4, aflevering 16) is Carrie op een missie om haar huurappartement te kopen. Wanneer ze naar de bank gaat voor een lening, wordt haar verzoek afgewezen omwille van haar financiële status. Hierdoor vraagt Carrie zich af waar al haar inkomsten naartoe gaan. Miranda helpt haar vervolgens te berekenen hoeveel ze aan designerschoenen heeft uitgegeven. De schade? Een luttele 40.000 dollar. O my...

2. Je vrienden smeken om een lening

Waarom zou je je geld gebruiken voor een aanbetaling voor je appartement, als je ook een luxe leventje kunt leiden met de mooiste designer-items? Nu de bank Carrie geen lening wil geven, klopt ze bij haar vriendin Charlotte aan voor financiële hulp. Of nou ja, vragen is een behoorlijke stretch. Smeken, dwingen of manipuleren past wellicht beter. Carrie probeert Charlotte namelijk een schuldgevoel aan te praten, zodat ze haar geld leent.

En met succes. Na een verhitte discussie stemt Charlotte ermee in om haar oude verlovingsring te verkopen, zodat Carrie de aanbetaling van het appartement kan doen. Hoewel dit uiteindelijk geen invloed heeft gehad op hun vriendschap, lijkt ons dit niet écht de juiste manier om je vrienden te vragen om je geld te lenen.

3. Creditcardlimiet bereikt? No problem!

Oh, wat wilden wij vroeger graag een eigen creditcard na het zien van Sex and the City. Van fancy brunches tot bezoekjes aan designerwinkels: Carrie toverde haar American Express-creditcard voor alle dure uitgaven tevoorschijn. Hoewel we haar afschriften nooit hebben gezien, kunnen we ons voorstellen dat het een behoorlijk pijnlijk bedrag is. Plan de campagne voor Carrie: een maandelijks budget opstellen? Een financieel adviseur om hulp vragen? Vaarwel zeggen tegen creditcards? Nee hoor, Carrie slaapt er geen minuut minder van.

Hoewel het soms heerlijk is om lekker ruim te nemen zonder naar de kosten te kijken, wil niemand het moment herbeleven dat Carries creditcard doorgeknipt werd door de verkoopster bij Dolce & Gabbana in de aflevering The Power Of Female Sex (seizoen 1, aflevering 5). Know your limit, schat!

4. Bedankt voor het cadeau! Heb je het bonnetje nog?

Een lesje manieren voor beginners: wanneer iemand je een geschenk geeft, ben je dankbaar. Period. We kennen allemaal het gevoel dat je een cadeau krijgt dat je liever meteen weer wil inpakken, maar je zal altijd je best doen om je mondhoeken omhoog te trekken en dankjewel te zeggen. Dit geldt niet voor miss Carrie Bradshaw. Carries eerste reactie toen ze van haar vriendin een kasjmieren sjaal kreeg? Of ze het cadeau terug kon brengen en het geld mocht houden. That's a big no-no, als je het ons vraagt.

5. Taxi!

Moet je op de kleintjes letten, dan pak je het openbaar vervoer in plaats van een Uber. Hoewel Carries skills in het aanhouden van een taxi indrukwekkend zijn en een niet onbelangrijk deel van haar identiteit vormen, lijkt het ons verstandiger als ze af en toe de metro zou pakken. Dat gezegd hebbende, in een enkele aflevering van seizoen 4, waren we er getuige van dat Carrie een financiële tegenvaller had en precies één keer met de bus ging.

6. Kookt Carrie ooit zelf?

Je zou het misschien niet geloven, maar ja, ze heeft een keuken en nee, ze kookt er niet in. Waar ze haar keuken dan wel voor gebruikt? Als kledingkast. Zo bewaart ze haar truien in de oven. Waarom zelf koken als iemand anders het voor je kan doen? Een afhaalmaaltijd is zo besteld en daarnaast gaat Carrie maar al te graag uit eten. Brunch, lunch, happy hour en dan diner, we willen niet weten wat ze maandelijks uitgeeft aan etentjes buiten de deur. Gratis bespaartip van ons, Carrie: gebruik je keuken waarvoor hij bedoeld is.

7. She likes her money where she can see it: in her closet

Had Carrie maar net zoveel moeite in haar financiën gestopt als in haar outfits. Niemand rockt een tutu zoals Carrie! Hoewel we het idee hebben dat ze bepaalde kledingstukken cadeau krijgt van enkele van haar rijke vrienden, zwaait ze maar al te graag haar creditcard in dure boetieks. De enige therapie die Carrie neemt voor haar koopverslaving? Retail therapy. Er is zelfs geschat dat ze in seizoen 4 meer dan 175.000 dollar (!) aan haar garderobe heeft besteed. Wie mooi wil zijn, moet een tweede hypotheek nemen. Als je Carrie Bradshaw heet, dan.

8. Haar geld gaat in rook op

Carries rookgewoonten pasten dan misschien bij de trend van de 90's en 00's, ze rookte zo veel dat de sigaret onderdeel werd van haar stijl. Voor het geval haar onnodige taxiritten, designerkleding en peperdure schoenen niet genoeg redenen waren om je aan het huilen te krijgen, bereken dan eens de maandelijkse kosten van haar rookverslaving...

9. Een persoonlijke assistent? Why not?

Als we naar de film kijken, herinneren we ons allemaal dat Carrie Jennifer Hudson inhuurde als haar persoonlijk assistent. Hoewel haar loopbaanontwikkeling van freelancer bij Vogue tot auteur van boeken indrukwekkend is, lijkt het een beetje overbodig om een PA aan te nemen. E-mails checken en liefdesadvies geven, Carrie heeft tenminste gebruikgemaakt van haar PA, dus misschien was het niet een van haar allerslechtste investeringen?

10. Een schuld waar je 'u' tegen zegt

Hoewel Carrie met haar modieuze looks een leuk personage is om naar te kijken, werkt ze zichzelf aardig in het rood. Met het bedrag aan schulden dat ze maand na maand heeft opgebouwd, en zonder zichtbare tekenen van spaargeld (tenzij je haar walk-in-closet als haar spaarrekening beschouwt), kan de toekomst voor Carrie er roodkleurig uitzien.

Hoewel Carries salaris wordt betwist, zou ze volgens de benchmarksalarissen van Glassdoor ongeveer 4333 dollar per maand kunnen verdienen. Met dat in gedachten, kunnen we zeggen dat haar cashflow niet helemaal op orde is. Zo geeft ze naar schatting zo’n 6059 dollar per maand uit, berekende het team van Raisin.nl. Er is geen genie voor nodig om erachter te komen dat Carrie geen rode knoop overhoudt aan het einde van de maand. Sterker nog, ze komt iedere maand een groot bedrag tekort. Per jaar slinken Carries onverklaarbare reserves dus met zo’n 21.000 dollar, wat door de serie en films bij elkaar opgeteld ertoe leidt dat ze een gigantische schuld van een kwart miljoen dollar heeft opgebouwd!

Naast deze torenhoge schuld, zal ze ook een aardige studieschuld hebben openstaan. Carrie heeft namelijk gestudeerd heeft aan de prestigieuze Ivy League-universiteit Brown. Als we naar haar uitgaven kijken, ziet het er niet uit alsof ze bezig is met aflossen. In Nederland zou een dikke studieschuld het moeilijker kunnen maken om een hypotheek bij de bank krijgen. Zelfs het afsluiten van een telefoonabonnement kan een lastige opgave zijn wanneer je veel schulden hebt. Ga dus geen creditcards sparen: schulden kunnen je de de rest van je leven blijven achtervolgen. Enne, dan hebben we het nog niet eens over pensioen opbouwen gehad. Kortom: copy de outfits van miss Carrie, niet haar uitgaven.

Lifestyle
  • Raisin.nl
  • SATC