Emily in Paris in een ruk uitgekeken? Dan vind je deze series ook leuk

Niet al te serieuze series om even bij weg te dromen.

Emily in Paris zouden we niet per se een hoogstandje onder de series noemen – al kreeg de serie wel twee Primetime Emmy Award-nominaties. Desalniettemin is het een fijne serie, eentje die je makkelijk in een weekend uitkijkt. Was dat voor jou het geval en zoek je nog meer series à la Emily in Paris? Wij delen een fijn lijstje.

1. Love Life

Zoals de naam al doet vermoeden, vervult de serie Love Life al je liefdesdrama-wensen. In het eerste seizoen zien we actrice Anna Kendrick als Darby, een jonge vrouw die niet bepaald een succesvol liefdesleven heeft. Elke aflevering staat in het teken van een bepaalde relatie in haar leven. In het tweede seizoen is de hoofdrol weggelegd voor William Jackson Harper, die je kunt kennen als Chidi Anagonye in The Good Place.

2. Younger

Wanneer alleenstaande moeder Liza op 40-jarige leeftijd besluit om weer aan het werk te gaan, heeft ze nogal wat moeite om een baan te vinden. Meerdere sollicitatiegesprekken lopen op niets uit vanwege haar leeftijd. Dan bedenkt Liza een oplossing: ze doet alsof ze 26 jaar is, zodat ze een startersfunctie bij een uitgeverij kan scoren. Hoewel deze serie plaatsvindt in New York, heeft-ie heuse Emily in Parisvibes.

3. The Marvelous Mrs. Maisel

Het leven leek Midge Maisel toe te lachen. Ze was getrouwd en stapelverliefd, maar helaas was haar huwelijk niet van lange duur. Haar leven komt op zijn kop te staan wanneer haar man haar plotseling verlaat. Gelukkig gaat ze niet bij de pakken neer zitten en al snel beseft ze zich dat ze veel beter is in datgene wat haar man probeerde te zijn: een stand-upcomedian. The Marvelous Mrs. Maisel speelt zich af in de jaren 50 in New York City, waardoor je helemaal het gevoel hebt dat je in die periode leeft. Good news: er zijn al drie seizoenen om te bingen.

4. Workin’ Moms

Wanneer vier jonge moeders weer aan het werk gaan na hun zwangerschapsverlof, wordt het interessant. In Workin' Moms zien we Kate, de workaholic PR-manager die probeert alle ballen hoog te houden; Anne, de psychiater die per ongeluk weer zwanger is; Frankie, de makelaar die te maken heeft met postpartumperikelen en Jenny, de IT-techneut die niet zo zeker meer is van haar huwelijk. De serie geeft een hilarisch en herkenbaar kijkje in het leven van een werkende moeder. Maarre, ook als je in je hele leven nog nooit in de buurt bent geweest van een baby, zal deze show je nog steeds in een deuk laten liggen.

5. Call My Agent

Mis je het Frans al een beetje? Dan is Call My Agent een absolute must-see. Call My Agent is een komedie (met hier en daar een vleugje drama) over een talentbureau in Parijs dat probeert hun bedrijf overeind te houden en hun klanten tevreden te houden.

6. Dash & Lily

Op zoek naar een serie die net zo makkelijk weg te kijken is als Emily in Paris, dan zit je bij Dash & Lily aan het juiste adres. Deze romcom speelt zich af tijdens kerst en het gaat over twee tieners in New York die een boek vol uitdagingen aan elkaar doorgeven – zonder dat ze elkaar kennen of elkaar ooit hebben ontmoet. Je raadt het al: ze worden verliefd op elkaar.

7. Broad City

Geen enkele serie weet jonge vrouwen die hun uiterste best doen en vervolgens keihard onderuitgaan beter vast te leggen dan Broad City. Deze serie is herkenbaar, hilarisch en heerlijk om naar te kijken. Een absolute must watch als je het ons vraagt.

8. Sex and the City

Aangezien Sex and the City een grote inspiratiebron was voor Emily in Paris, mag deze serie natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Al is het alleen maar om de geweldige outfits (nog een keer) te bewonderen. Als je Sex and the City nog nooit hebt gezien: lucky you. Het is pure magie om deze serie voor het eerst te zien. Alle seizoenen van SATC gebinged? Dan kun je vrolijk verder gaan met de reboot And Just Like That…

9. The Great

Wij houden van een sterke vrouw die niet bang is om te gaan voor wat ze wil. The Great vertelt zeer losjes en op een satirische wijze het verhaal van Catharina de Grote van Rusland en hoe ze haar man, de keizer, ten val bracht.

10. The Mindy Project

Ze is zelfverzekerd, ze verbaast keer op keer met haar geweldige outfits en haar liefdesdrama is haast niet bij te houden: Mindy heeft in The Mindy Project dezelfde energie als Emily in Emily in Paris. Mindy Kaling heeft door The Office een speciaal plekje in ons hart, en ook in The Mindy Project stelt ze absoluut niet teleur.

11. Never Have I Ever

Nog een masterpiece van Mindy Kaling: Never Have I Ever. De Netflix-serie lijkt op het eerste gezicht een simpel verhaal over tieners op de middelbare school, maar als je verder kijkt kom je erg veel diepgang tegen. Never Have I Ever gaat over een Indiaas-Amerikaanse tiener die, na het verlies van haar vader, besluit dat ze haar sociale status op school wil verbeteren. De serie is grappig, hartverwarmend en hartverscheurend – en dat vaak allemaal tegelijk.

12. Gossip Girl

Een klassieker die niet aan dit lijstje mag ontbreken, is absoluut Gossip Girl. Waarschijnlijk heb je deze parel al minstens tien keer opnieuw gekeken, en dat zegt genoeg! Heb je Gossip Girl nog niet gezien? Dan is het hoog tijd om te beginnen. Geloof ons: je wil al deze drama, een inkijkje in de luxueuze Upper East Side-levensstijlen en romances absoluut niet missen.

Alle seizoenen van de originele Gossip Girl al gekeken? Goed nieuws: er is een geheel nieuwe versie van de klassieke serie verschenen. De Gossip Girl-reboot ging afgelopen juli van start met zes afleveringen. De revival was volgens streamingsdienst HBO Max gelijk zo'n groot succes, dat er nog voor de release van het tweede deel van het eerste seizoen in november al een tweede seizoen werd aangekondigd. Genoeg om naar uit te kijken, dus!

Bron: Cosmopolitan UK, Grazia | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws