We konden erop wachten: er bestaat nu een officiële Emily in Paris-kledingcollectie

De show gaat de eerste officiële samenwerking aan.

Emily in Paris

De stijl van de oh so Amerikaanse spring-in-t-veld Emily Cooper kunnen we zonder twijfel omschrijven als uniek. En hebberigmakend. Er net zo bijlopen als de Chicagoan? Het kan! My Beachy Side en de show Emily in Paris hebben namelijk de handen ineengeslagen voor een collectie très agréable.

Emily's stijl

Kijkers van de hitserie Emily in Paris was het al lang opgevallen: het karakter, gespeeld door Lily Collins, heeft een unieke stijl. “Emily’s gevoel voor mode is unapologetic en origineel met gevoel voor humor”, vertelt Darren Star, de maker van de serie, aan Vogue US. “Ze wil zichzelf zijn en zichzelf blijven.”

In het tweede seizoen ontwikkelt Emily zich verder, niet alleen als marketeer, maar ook op andere gebieden. “Emily begint meer te assimileren in het Parijse leven en in de stijl.” En die stijl wordt niet alleen op de set omarmd. Ook off-screen gebeurt er veel. Zo is de show de eerste officiële fashion collaboration met My Beachy Side aangegaan.

Zuid-Franse stijl

De oprichter van het merk, Gamze Ates, en Star leerden elkaar in eerste instantie als vrienden kennen, maar al snel kwamen ze op een natuurlijk wijze op het idee voor een samenwerking. “Een verhaallijn van seizoen twee bood ons de mogelijkheid voor een organische samenwerking met My Beachy Side”, vertelt Star over de samenwerking. Juist dit merk was volgens de creator geschikt omdat het de ‘ontspannen glamour en levensvreugde van Zuid-Frankrijk vastlegt’.

Ook Antes was meteen enthousiast over de samenwerking. “Emily in Paris gaat over de empowerment van vrouwen op een komische manier, dus het voelde meteen als een goede verbinding.”

De collectie

De samenwerking resulteerde in een lijn vol beachy looks. Van minirokjes tot prachtige bralettes tot zonnige jumpsuits en maxi jurken. “Onze Emily in Paris-collectie roept die tijdloze France chic op, moeiteloos, maar eindeloos a la mode, met onze kenmerkende, duurzame beachy flair.”

Handmade

Het unieke aan deze kleding? Elk stuk in de collectie is met de hand gebreid of met de hand gehaakt. De humor die Emily in haar kleding verwerkt, is ook een element dat terugkomt in de collectie. Denk aan een zeilboot-beha-top tot een riem met reddingsboei-detail. Absolute wants voor ons zomerverlanglijstje!

Fashion
  • Vogue US
  • Emily in Paris, My Beachy Side