Waarom SATC-stylist Patricia Field de styling voor Emily in Paris deed en niet voor And Just Like That

Aha!

And Just Like That en Emily in Paris hebben een aantal dingen gemeen: ze zijn beiden hot and happening, de series zijn fijn om naar te kijken én de styling is tot in de puntjes verzorgd. Hoewel stylist Patricia Field de styling van Sex and the City destijds voor haar rekening nam, bedankte ze voor de kans om ook de SATC-reboot voor haar rekening te nemen. In plaats daarvoor koos ze voor Emily in Paris.

Van New York naar Paris

Als mode- én serieliefhebber heb je ongetwijfeld zowel Sex and the City en Emily in Paris gebinged. En nu is er natuurlijk ook And Just Like That – en wij kunnen geen genoeg krijgen van alle prachtige looks in beide shows. De oogstrelende looks dankten de karakters onder anderen aan Patricia Field. Zij werd begin deze eeuw bekend om haar over the top outfits in Sex and the City, en doet dat nu nog eens dunnetjes over als costume consultant voor Emily in Paris.

In tegenstelling tot wat je zou denken is Patricia niet betrokken bij de SATC-reboot. Dat leverde natuurlijk wat vragen op. Want waarom koos ze voor Netflixserie Emily in Paris in plaats van de serie die haar het grote succes heeft gebracht?

Oud

In een interview met People Magazine wordt Field hierover aan de tand gevoeld, en ze legt duidelijk uit waarom ze niet opnieuw aan de iconische serie wilde meewerken. “Het was een nieuw concept dat de cast ouder zou zijn”, vertelt ze. “Ze wilden er ouder uitzien – geen idee waarom, maar ik zou het niet toegestaan hebben.”

Als je de looks van And Just Like That en Emily in Paris naast elkaar legt, kun je duidelijk zien wat Field bedoelt: de dames uit de SATC-reboot gaan tegenwoordig iets rustiger en neutraler gekleed dan in de originele serie (tutu skirt, anyone?). Actrice Lily Collins zien we echter juist in de meest uitbundige, drukke outfits verschijnen die je maar kunt bedenken.

Planning

Bovendien was er een heel praktische reden dat Field niet kon aanhaken bij de SATC-reboot. Ze was simpelweg te druk met Emily in Paris! “Ik kon niet tegelijk in New York zijn en in Parijs zijn voor Emily in Paris“, legt ze uit. Maar de voormalig styliste van de SATC ladies volgt de reboot natuurlijk op de voet. Haar opvolgster is namelijk long-time vriendin en collega Molly Rogers. “Molly weet waar ze mee bezig is. We hebben vanaf dag één samen aan Sex and the City gewerkt”, deelt Field nog met People Magazine. Wij genieten in elk geval van alle fashionable outfits in beide shows.

Bron: Page Six, Grazia | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws