Jason Momoa en Lisa Bonet zetten na 16 jaar een punt achter hun relatie

De Game of Thrones-acteur deelde het nieuws op Instagram.

Justice League World Premiere

Verdrietig nieuws: Jason Momoa en Lisa Bonet zetten na een huwelijk van vier jaar een punt achter hun relatie. Het Hollywoodkoppel maakte dit bekend in een gezamenlijk statement op Instagram. De twee vormden sinds 2005 een setje.

Nog veel liefde

"We hebben allemaal de druk en veranderingen van deze transformerende tijden gevoeld", schrijft Jason namens hem en Lisa op zijn Instagram. "Een revolutie ontvouwt zich en ons gezin is daar geen uitzondering op... Voelen en groeien vanuit de seismische verschuivingen die zich voordoen. En dus delen we ons familienieuws: dat we een punt zetten achter dit huwelijk."

"We delen dit niet omdat we denken dat het nieuwswaardig is, maar zodat we ons leven met waardigheid en eerlijkheid kunnen leiden." Van kwaad bloed lijkt geen sprake: "De liefde tussen ons gaat door en evolueert op een manier waarop ze gekend en beleefd wil worden. We bevrijden elkaar om te zijn wie we leren te worden."

Huwelijk en kinderen

Lisa en Jason leerden elkaar in 2004 kennen en kregen in 2005 een relatie. The Cosby Show-actrice merkte onmiddellijk chemistry toen ze Jason voor het eerst ontmoette. "Ik kan niet zeggen dat het full-on was vanaf het moment dat we elkaar zagen, maar we zijn samen sinds de dag dat we elkaar ontmoetten", vertelde ze daarover in een interview met Porter Magazine in 2018. In een eerder interview met James Corden in 2017 deelde de Aguaman-acteur al dat hij vanaf 8-jarige leeftijd een crush had op de 12 jaar oudere Lisa. "Ik zag haar op TV en zei: 'Mama, ik wil haar."

De twee stapten in 2017 in het huwelijksbootje en kregen twee kinderen: Lola (14) en Nakoa-Wolf (13). Uit een eerder huwelijk met Lenny Kravitz heeft Lisa al een dochter: de 33-jarige actrice Zoë Kravitz bekend uit onder andere Big Little Lies.

Bron: Instagram Jason Momoa | Beeld: BrunoPress