Een eigen website bouwen? Zo makkelijk is het

Met deze stappen creëer je in no time een prachtige website.

Hey alles zelfverdienende zzp’er! Jij hebt soms een berg werk op je bureau liggen, want ja, dat ondernemen gaat natuurlijk niet vanzelf. Maar het heeft geen zin om te klagen over werk of over het bouwen van een website. Want er zijn heel veel gemakkelijke website builders waarmee je in een handomdraai de mooiste website voor je bedrijf creëert. Zoals de website builder van Combell, compleet met hostingservice!

Makkelijk een website maken

Het bouwen van een website klinkt heel ingewikkeld. Als je kijkt naar websites waar je wellicht op wil lijken, dan lijkt het onbegonnen werk. Vooral als je in allerlei website-codes moet duiken om zo het resultaat te krijgen wat je voor ogen hebt. Toch? Troost je vast met de wetenschap dat heel veel websites worden gemaakt met handige website builder software. Zonder dat je ook maar enig verstand van coderen nodig hebt. Hoe handig is dat?

Wordpress, bekendste variant

Een van de bekendste website builder software die je zelfs gratis kan gebruiken is Wordpress. Met Wordpress bouw je door onderdelen te slepen heel gemakkelijk de website die jij wilt hebben. En dat niet alleen; het schrijven van je informatie en artikelen gaat eigenlijk net zoals je met een gewone tekstverwerker aan de slag gaat. Dat is hartstikke makkelijk. Maar, je zit dan wel vast aan een Wordpress-domein.

Eigen domein én website builder software

Voor je eigen zakelijke website wil je uiteraard een eigen, herkenbare domeinnaam. Eentje waarop je snel gevonden wordt. Gebruik daarom voor je website of webshop je bedrijfsnaam of natuurlijk productnaam. Laat dan meteen je domeinnaam registreren bij Combell met een hostingpakket en website builder software erbij. Met een dergelijk hostingpakket kun je meteen aan de slag om je website te bouwen – met al het gemak van Wordpress én je eigen websiteadres.

Zo gemaakt en zo veranderd

Het bouwen van een website is dankzij handige website builder software van Combell zo gebeurd. Maar er zijn wel wat punten waar je rekening mee moet houden als je een website gaat bouwen. Voordat je de site publiceert op het world wide web is het aan te raden om kritisch naar het uiterlijk van je site te kijken. Dient de vormgeving je bedrijf? Is het overzichtelijk? Niet te druk? Misschien moet dat menu met je Twitterfeed wel aan de rechterkant in plaats van links. Het fijne aan deze eenvoudige website builder software is dat je in een handomdraai de vormgeving aanpast.

Houd het overzichtelijk

Als iemand je website bezoekt, dan moet diegene in een oogopslag zien waar hij de juiste informatie kan vinden. Misschien wil je potentiële klant je blog wel lezen of juist productinformatie bestuderen. Zorg er daarom voor dat je het overzichtelijk houdt. Dat wat belangrijk is – voor je bezoeker – zet je duidelijk in het zicht. Bijvoorbeeld door middel van foto’s op de homepage die verwijzen naar jou, je product of dienst en eventueel een blog. Contactinformatie, links naar je social media-kanalen en wellicht een blokje met persberichten kunnen helemaal onderaan de pagina.

Integreer je huisstijl

Heb je voor het gemakkelijk in elkaar plakken van een website al stilgestaan bij je huisstijl? De huisstijl bestaat vaak uit een bedrijfslogo, een kleurstelling en lettertype. Deze laat je terugkomen in je facturen, briefpapier en natuurlijk op je website. Want daaraan word je direct herkend. Met de software voor het bouwen van een website van Combell is dat heel gemakkelijk. Je hebt namelijk een ruime keuze aan kleuren en lettertypes. En je eigen logo? Die hoef je alleen maar te uploaden en te plaatsen op je nieuwe bedrijfssite.

Je eigen webshop beginnen

Wist je trouwens dat het ook ontzettend eenvoudig is om een webshop te beginnen met dezelfde website builder software? Maak een mooi overzicht van je producten. Plaats er een goede beschrijving bij, geef bezoekers de ruimte om een review achter te laten en creëer een veilige winkelomgeving – compleet met veilige betaalmogelijkheden. Een webshop bouw je net als een website: door onderdelen op hun plek te slepen en vervolgens te voorzien van afbeeldingen of tekst. Dat wordt pas leuk verkopen.

Iedereen kan het

Dankzij de handige online tools, hulpprogramma’s als je er even niet uitkomt en de eenvoudige klik-en-sleep-software kan echt iedereen een mooie website bouwen. Zonder dat je dus enige kennis van html, java of andere websitetaal hoeft te hebben. Dus geef jezelf een mooi website cadeau, compleet met mooie foto’s en een eigen domeinnaam. Dan kun je pas echt lekker gaan ondernemen.

Beeld: Unsplash