6 manieren om je pony mooi te laten uitgroeien

Op deze manier wordt het uitgroeien van je pony geen ongemakkelijk klusje.

Bangs, oftewel een pony: we hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Hebben we lange lokken, dan verlangen we naar korte voorste plukken. Maar als we de schaar eenmaal in onze voorste lokken hebben gezet, zijn we na een tijdje wel weer uitgekeken op die pony. Gelukkig zijn er een paar manieren om je pony mooi te laten uitgroeien. Hoef je daar niet over in te zitten.

1. Houd je haar gezond

De number one tip om je pony mooi te laten uitgroeien, is om je haar gezond te houden. Gezond haar groeit sneller en is sterker, terwijl ongezond haar sneller afbreekt. Daarom raadt Manhattan-based haarstylist Elidona Pjetraj aan om je haar regelmatig te trakteren op een behandeling. Dat doe je thuis door bijvoorbeeld wekelijks een voedend haarmasker te gebruiken, vertelt ze aan Real Simple. Ook raadt ze aan om niet te besparen op haarbehandelingen bij een haarsalon. Professionals weten immers precies wat jouw haar nodig heeft en kunnen je lokken op de juiste manier verzorgen.

2. Laat je pony in het midden knippen

Dit klinkt natuurlijk tegenstrijdig: het knippen van je pony terwijl je die juist net wilt laten uitgroeien. Toch kan het knippen van je bangs er juist voor zorgen dat je haar sneller groeit, zegt Pjetraj. Ze raadt aan om je pony tussen je wenkbrauwen te laten knippen of te laten uitdunnen (door een professional, ga niet thuis zelf aan de slag met de keukenschaar). “Door dit te doen, zal de pony lichter vallen en zal-ie lijken op een curtain bang, afhankelijk van hoelang je pony is”, vertelt ze.

3. Laat je voorste plukken in laagjes knippen

Als je pony al iets langer is, raadt Washington-based haarstylist Susan Williams aan om je voorste plukken in laagjes te laten knippen. Op deze manier gaat je pony naadloos over in de rest van je haar. Daarnaast krijg je zo meer volume in je haar, wat key is om je pony er goed uit te laten zien terwijl je deze laat uitgroeien.

4. Geef je haar wat textuur

Geef je lokken en je pony wat textuur met een droogshampoo of een texturizing spray. Op deze manier krijg je meer volume en past je pony beter bij de rest van je haar. Williams geeft als tip mee om de producten van onderaf te sprayen. Op deze manier houdt je haar het product beter vast.

5. Draag je haar naar achteren

Wil je je pony niet meer in je gezicht hebben? Dan kun je je korte lokken natuurlijk altijd naar achteren dragen. Denk bijvoorbeeld aan een vlecht of een strakke paardenstaart (met een flinke hoeveelheid gel uiteraard). En vergeet zeker niet een paar extra haarspeldjes aan te schaffen, want die ga je nodig hebben.

6. Geef je pony meer volume

We hebben het al eerder gezegd, maar we zeggen het nog maar eens: volume is key. Is je pony op een awkward lengte? Door je voorste lokken meer body en textuur te geven, worden ze boven het wenkbrauwbot getild, waardoor de lengte behouden blijft. Föhnen speelt hierin een belangrijke rol. Investeer in een goede ronde haarborstel of een föhnborstel. Pjetraj raadt aan om je pony in de tegenovergestelde richting moet föhnen om meer volume te krijgen.

Bron: Real Simple | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws