Dit is het bestverkochte parfum ter wereld

Elke drie seconden gaat er een flesje van dit parfum over de toonbank.

De een houdt van zoete geurtjes, terwijl de ander liever voor een luchtje met een houtige ondertoon gaat. Hoewel parfum dus erg persoonlijk is, is er één parfum waar heel veel mensen bij zweren. Dít is de meest verkochte geur van het afgelopen jaar.

Onverwacht

Je zou misschien denken dat een parfum als Chanel No. 5, Paco Robanne of misschien Marc Jacobs Daisy de bestverkochte parfum ter wereld is, maar niets blijkt minder waar. De eau de toilette die het vaakst over de toonbank gaat, is best een onverwachte!

Mannengeur

Het is deze keer namelijk een mannengeur die bovenaan de bestsellerlijsten staat. Een flesje van Dior’s Sauvage werd afgelopen jaar iedere drie seconden (!) verkocht. Mocht je nog een Valentijnscadeau voor je partner zoeken, dan zit je met Dior Sauvage dus goed.

“Sauvage is een creatie geïnspireerd door wijde open vlaktes. Een ozonblauwe lucht boven een rotsachtig landschap, witgloeiend onder de woestijnzon. De sterk aanwezige noot van citrus in Sauvage Eau de Toilette wordt krachtig ondersteund door de nobele amberachtige toets van ambroxan, harsachtig elemi en hout dat het geheel bij elkaar brengt”, zo luidt de beschrijving van de eau de toilette. Sounds good!

Bron: Beau Monde, Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws