Hot en happening: de mixie haircut

Geen pixie, geen bixie, maar een mixie haircut is nu de nieuwste trend.

Photocall La Casa de Papel 2019

Celebs als Miley Cyrus, Demi Lovato en Úrsula Corberó durfden het al aan: de mixie haircut. Deze mix tussen een mullet en de pixie cut is dé trend van het moment als het om haarstijlen gaat.

Mix en matchy

Er zijn genoeg manieren om je haar een andere uitstraling te geven met de juiste haarproducten, een borstel en hitte tools. Maar soms is dat niet genoeg, dan willen we meer en gaat de schaar erin. Ben jij momenteel op zoek naar een nieuw, moderner kapsel? Dan stellen we je graag voor aan de mixie.

De mixie cut is een mix tussen de welbekende mullet – die we uit de jaren 80 kennen – en een pixie cut. Bovenop is het haar wat korter en onderaan kan het tot ongeveer je schouders vallen. Het is een gewaagde look, waarmee je gegarandeerd de aandacht trekt. Haarstyliste Georgia Bell vertelt aan Metro.co.uk dat de mixie cut de ideale oplossing is voor mensen die een echte mullet nog niet helemaal aandurven. "We kunnen de precisie en structuur van een pixie geven, maar dat combineren we met wat loshangende lengte die we zien bij een mullet, om een zachtere textuur en afwerking te geven", voegt ze eraan toe.

Bixie

Nicole Petty, haarexpert bij Milk + Blush, waarschuwt dat de mixie cut gemakkelijk te verwarren is met de bixie cut. Het verschil tussen de twee is dat je bij de mixie cut een kortere pony hebt. "Niet te verwarren met de bixie", zegt ze, "deze stijl blijft trouw aan zijn mullet roots met langere lengtes aan de achterkant, terwijl de voorkant kort blijft." De langere lengtes bij de mixie cut aan de zijkant zijn een soort 'franjes'. "Franjes zijn essentieel voor deze stijl, of je nu kiest voor een hakkerig exemplaar of helemaal losgaat met ultrakorte baby bangs voor de meest dramatische impact."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RD (@ryandestiny)

Veel stijlen

Een mixie is geen extreme haarstijl, maar als je je lange haren inruilt voor een mixie duurt het wel lang (no pun intended) tot je je oude lengte terug hebt. Ga je de schaar in je lokken zetten? Wees dan zeker van je zaak. De geraffineerde haarstijl kun je natuurlijk op verschillende manieren laten knippen. De een wil graag een cropped cut met veel lagen en de ander houdt het liever wat cleaner. Op Instagram zijn inmiddels genoeg inspirerende looks te vinden. En neem voorbeelden daarvan ook zeker mee als je een afspraak bij de kapper hebt voor dit kapsel. Wees creatief!

Bron: Metro.co.uk | Beeld: Brunopress, Instagram

Beauty
  • Ursula Corbero during photocall for the presentation of Spanish TV show 'La Casa de Papel' in Milan, Italy, 17 July 2019