Waarom het belangrijk is om je hitte tools regelmatig schoon te maken 

Wanneer heb jij je stijltang nog onder handen genomen? 

hitte tools

Je huid, je haar, je was en je huis. Er zijn al zoveel dingen die we met regelmaat moeten reinigen. Nóg een ding op die lijst zetten? Daar hebben we eigenlijk maar weinig zin in. Toch is het schoonmaken van je hitte tool niet het moment om opeens lui te zijn.

Schade

Hoe vies kan een stijltang nu eigenlijk zijn? We gebruiken die hitte tool eigenlijk alleen als we ons haar net hebben gewassen. Maarre, we gebruiken wel verscheidene sprays om ons haar te beschermen tegen de hitte. Ook al zie je het niet, die producten geven wel af op een stijltang, krultang of andere hitte tool.

Hoe schoner je hitte tool, hoe beter het resultaat. Aan Byrdie legt haarstylist David Lopez uit wat er kan gebeuren als je een vieze stijltang gebruikt. “Een ophoping van producten kan ervoor zorgen dat een stijltang niet goed werkt. Die ophoping op je tool kan indirect schadelijk zijn voor het haar. Lopez legt uit dat je je haar dan vaak meerdere keren moet behandelen met een stijltang voor het gewenste resultaat. “Dit kan leiden tot overmatige blootstelling aan de hitte, wat resulteert in schade.”

Je stijltang schoonmaken

Hoogtijd dus om je stijltang onder handen te nemen en dat is gelukkig geen lastige taak. Kwestie van even doen. Je hebt er slechts een zachte handdoek voor nodig, warm water en katoenen wattenschijfjes. Volg daarna de volgende stappen:

  1. Verwarm je stijltang. Zet je stijltang aan op de koudste stand die het heeft en laat het opwarmen. De hitte zorgt ervoor dat de productophoping makkelijker loslaat.
  2. Haal de stekker van je stijltang uit het stopcontact wanneer de stijltang warm genoeg is. Laat eventueel wat afkoelen als de stijltang echt heel heet is, want je wilt jezelf er niet aan branden.
  3. Gebruik een handdoek om de platen schoon te vegen. Maak daarna de wattenschijfjes nat met wat water en veeg die ook langs de platen en de randen ervan.

Is je stijltang echt heel vies? Dan kun je ook rubbing alcohol gebruiken om de platen schoon te vegen. Wrijf dan overigens niet te hard, want dit kan de platen beschadigen. Gebruik daarna wel alsnog wattenschijfjes met water om de alcohol weg te poetsen.

Beauty
  • Byrdie
  • BrunoPress