Net op tijd voor Warmetruiendag: deze trui spotten we overal op Instagram

Een sjaal en trui in één.

Speciaal voor Warmetruiendag trekken we op 11 februari onze dikste trui uit de kast om energieverspilling tegen te gaan. Met een dikke trui aan kan die verwarming namelijk wel een tandje lager. En uiteraard doen we dit dan graag in stijl.

Gespot op Instagram

Niets is zo fijn als een winterse trend die je ook daadwerkelijk warm houdt. Door de puffer coats en oversized denimtrends die we dit seizoen veel zien, is het geen probleem om koude dagen te doorstaan. Van blote enkels of dunne winterjassen is er deze winter gelukkig geen sprake. We wisten dat knitwear dit seizoen een comeback maakt, maar het item dat we nu overal op Instagram spotten, hadden we niet verwacht.

Trui en sjaal

Werpen we een blik op onze Instagram-tijdlijn dan is er één trui die we veelal spotten. De Ganni cable-knit wool-blend sweater is een item dat door menig fashionliefhebber in het winkelmandje is gegooid. Deze grofgebreide trui is een ultieme warmhouder, aangezien de trui zowel een col als een sjaal bevat. De zandkleurige trui heeft een oversized fit en wordt door menig modeliefhebber op een wijde broek of denim gedragen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MILI (@milistore)

Warmetruiendag

Op 11 februari is het Warmetruiendag, een van de grootste klimaatacties van Nederland. Meedoen is heel simpel. Zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, wordt daar 6,3 miljoen kilo CO2 mee bespaard. Zouden we dat in Nederland een heel winterseizoen lang doen, dan zouden we 1 megaton CO2 besparen.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram