Groen lijkt nu al dé modekleur van dit jaar te zijn

Gespot tijdens New York Fashion Week, Copenhagen Fashion Week en nu ook tijdens London Fashion Week.

Copenhagen Fashion Week - Street Style

Neongroen, Luigi green, gifgroen, noem het zoals je wilt, maar het lijkt erop dat opvallende tonen groen dit jaar ons straatbeeld gaan domineren. Being green was nog nooit zo hip.

Bright green

Na een aantal jaar beheerst door coronaduisternis, staat het leven in teken van het heropenen van de maatschappij en wereld. En dat doe de modewereld met opfleurende kleuren. Of preciezer gezegd: met kleur. Tijdens de grote fashion weeks van dit seizoen – NYFW, CHFW en LFW – zagen we menig influencer en modeliefhebber zich in groen door de straten begeven.

Monochroom heeft momenteel ook een momentje, maar de kleurentrend du moment staat daar haaks tegenover. De mood boosting kleur groen zien we sinds de zomer steeds vaker. Nadat het een populaire kleur bleek tijdens de spring/summer 2022 showcase tijdens Copenhagen Fashion Week, zijn de zoekresultaten voor 'groene kleding' met 26 procent gestegen, zo berichtte modeplatform Lyst. Het bleek toen niet om een korte bevlieging te gaan. Ook tijdens de Fashion Weeks van dit seizoen zagen we de kleur weer terugkomen. En hoe! Wij zetten een aantal looks op een rij.

Andere kleuren

Niet hélemaal overtuigd van de kleur groen? No worries. Ook met andere kleuren of kleurcombinaties maak je dit seizoen de blits. Zo is ook de monochroom look - zoals we eerder al zeiden - momenteel geliefd. En daarnaast zagen we tijdens de Fashion Weeks veel rood, oranje en zwart. Genoeg kleur om uit te kiezen, dus!

Beeld: BrunoPress, Instagram