Courteney Cox omarmt ouder worden: 'Ik probeerde jeugdigheid jarenlang na te jagen'

De actrice werd jarenlang publiekelijk belachelijk gemaakt over haar uiterlijk, maar realiseerde uiteindelijk zelf dat ze moest stoppen met injectables.

Chanel Dinner Celebrating Our Majestic Oceans Benefit for NRDC

Ouder worden is een natuurlijk proces, maar dat betekent niet dat het altijd makkelijk is om je hierbij neer te leggen. Jarenlang struggelde actrice Courteney Cox met ouder worden en streefde ze jeugdigheid na, maar daar is inmiddels verandering in gekomen.

Raar uitzien met fillers

In een openhartig gesprek met The Sunday Times vertelt Courteney hoe het voor haar is om ouder te worden, maar ook dat ze het inmiddels helemaal heeft geaccepteerd. "Er was een tijd waarin ik dacht: 'Oh, ik verander. Ik zie er ouder uit'. En ik deed er jarenlang alles aan om die jeugdigheid na te jagen", vertelt ze daarover.

Pas later realiseerde de Friends-actrice dat de cosmetische ingrepen die ze onderging helemaal niet goed voor haar waren. "Oh sh*t, ik zie er eigenlijk heel raar uit met fillers en ik doe dingen met mijn gezicht die ik nooit wilde doen."

In de jaren voorafgaand aan dat besef werd Courteney vaak bekritiseerd om haar uiterlijk, met name om de cosmetische keuzes die ze maakte. Het keerpunt kwam voor haar toen zelfs haar vrienden opmerkten dat haar uiterlijk veranderde. "Ik moest stoppen. Dit was gewoon gekkenwerk."

Veel kritiek

Als bekend actrice staat Courteney altijd in de spotlights en kreeg ze destijds heel wat kritiek te voortduren. Maar de grootste criticus, dat was ze wellicht zelf. "De kritiek is intens, maar ik weet niet of die intenser was dan mijn eigen kijk op mezelf."

Inmiddels heeft de actrice omarmd dat ze ouder wordt, al vindt ze het soms wel lastig om te erkennen hoe snel de tijd voorbijgaat. Over een paar jaar wordt ze zestig, maar ze voelt zich momenteel "meer geaard" dan ooit en kijkt ernaar uit om natuurlijk ouder te worden. "Ik ben nu zo naturel als maar kan", vertelde ze daar in een eerder interview met New Beauty over. "Ik voel me beter, omdat ik er nu als mezelf uitzie. Ik denk dat ik nu meer lijk op de persoon die ik was. Dat hoop ik tenminste."

"Dingen veranderen (naarmate je ouder wordt, red.). Ik probeerde dat te voorkomen, maar dat zorgde ervoor dat ik er nep uitzag. Je hebt beweging nodig in je gezicht, zeker als je een dunne huid hebt zoals ik. Het zijn geen rimpels, het zijn lachlijnen. Ik moest leren om dit te omarmen en leren realiseren dat fillers niet mijn beste vriend zijn."

Bron: The Sunday Times | Beeld: BrunoPress