Sarah Jessica Parker klaar met kritiek op uiterlijk: ‘Dit zou een man nooit overkomen’

De actrice stelt de dubbele standaard aan de kaak.

Ze is een moeder van drie kinderen, kruipt binnenkort weer in de huid van Carrie Bradshaw in de Sex and the City-reboot en ze is in Amerika ambassadeur voor UNICEF. Sarah Jessica Parker does it all. Toch uit men op social media nog te graag kritiek op het uiterlijk van de actrice en daar is ze helemaal klaar mee.

Kritiek op uiterlijk 

In een interview met de Amerikaanse Vogue uit Sarah Jessica Parker haar ongenoegen over de kritiek die zij krijgt op haar uiterlijk. “Er is zoveel vrouwonvriendelijk geklets over ons, wat een man nooit zou overkomen”, vertelt ze daarover. Als voorbeeld noemt ze haar goede vriend en talkshowhost Andy Cohen. “Ik zat met Andy Cohen en hij heeft een prachtig hoofd vol grijs haar, en hij is verfijnd. Waarom is het voor hem oké?” vraagt ze zich af.

Sarah vervolgt dat de kritiek met name op social media wordt geuit. “Iedereen heeft wel iets te zeggen. ‘Ze heeft te veel rimpels, ze heeft te weinig rimpels’. Het is bijna alsof mensen niet willen dat we ons perfectly okay voelen met wie we zijn. Ik weet hoe ik eruitzie. Ik heb geen keus. Wat moet ik eraan doen? Stoppen met ouder worden?”

Geen verjonging in de reboot

Binnenkort kruipen Sarah Jessica Parker en Sex and the City co-stars Kristin Davis en Cynthia Nixon weer in de rollen van Carrie, Charlotte en Miranda. En aanvankelijk kwam ook daar kritiek op, zo vertelt producer en schrijver van de serie Michael Patrick King. “Wanneer we And Just Like That… bekend maakten, waren er veel positieve reacties, maar er waren ook bitchy reacties online. Mensen begonnen foto’s van the Golden Girls te delen en ik dacht: wow, dus je moet of 35 jaar oud zijn, of met pensioen zijn en in Florida wonen.”

Maar de reboot gaat niet meer over mensen in hun thirties, maar over het leven van Carrie, Charlotte en Miranda zoals het nu is. En daar is actrice Cyntia Nixon blij om. “Ik ben blij dat ze de show niet probeerden de verjongen. We introduceren niet opeens een 21-jarige nichtje.” Samantha Irby, een nieuwe schrijver voor de serie, sluit zich daarbij aan. “Ik vind het revolutionair om een show te maken over middle-aged women en hun veranderende lichamen.”

Bron: Vogue | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws