Evan Rachel Wood beschuldigt Marilyn Manson van seksueel misbruik in trailer van krachtige HBO-documentaire

In de tweedelige documentaire Phoenix Rising laat actrice en activist Evan Rachel Wood andere survivors weten dat ze niet alleen zijn.

Press Conference for Westworld Season 3

Al enige tijd geleden trad Evan Rachel Wood naar buiten over het misbruik door Marilyn Manson tijdens hun relatie. In de tweedelige HBO-documentaire Phoenix Rising gaat de actrice hierop in en praat ze over 'het emotionele gevoel van geloofd worden'.

Phoenix Rising

Dat de documentaire Phoenix Rising eraan kwam, kondigde HBO een tijdje geleden al aan. Gisteren deelde het netwerk ook de eerste beelden van de tweedelige documentaire. Hierin praat Evan over haar beschuldigingen van seksueel geweld aan het adres van Brian Warner (de echte naam van Marilyn Manson) en vertelt ze over haar activisme.

Als activist maakte Evan zich hard voor de goedkeuring van The Phoenix Act, een wetgeving die de verjaringstermijn voor gevallen van huiselijk geweld in Californië verlengt. Om hier aandacht voor te krijgen en om het zichtbaar te maken, deelde ze haar eigen ervaringen over misbruik. Met succes, de verjaringstermijn voor misdrijven van huiselijk geweld werd van drie jaar verlengd tot vijf jaar.

Gehoord worden

In de trailer van de documentaire zien we hoe Evan zich inzet als activist. "Ik werd een activist en vocht voor slachtoffers en overlevenden van huiselijk geweld en aanranding. Niet alleen hebben mensen onze verhalen gehoord, maar ze zeiden: 'Ja, we hebben je verhaal gehoord, en er moet iets veranderen.'"

Het eerste deel van de documentaire ging vorige maand in première op het Sundance Film Festival. Evan vertelt dat ze van midden 2006 tot het begin van 2011 een relatie had met Marilyn en dat het misbruik begon in 2007, tijdens het filmen van de video Heart-Shaped Glasses. Evan was destijds 19 jaar oud.

De documentaire Phoenix Rising is vanaf 15 maart te zien op HBO.

Bron: People | Beeld: BrunoPress, YouTube