The Tinder Swindlers Simon Leviev aangeklaagd door échte familie Leviev

Trouble in paradise...

Simon Leviev (of eigenlijk Shimon Hayut, zoals hij echt heet) lijkt overal mee weg te komen. In de Netflix-documentaire The Tinder Swindler zagen we hoe hij binnen een mum van tijd weer op vrije voeten kwam nadat hij verschillende vrouwen duizenden euro's lichter had gemaakt. Nu lijkt het er echter op dat zijn zorgeloze dagen geteld zijn. De échte familie Leviev is namelijk not amused en klaagt hem aan.

Rijke Leviev-familie

Een korte recap, mocht je onder een steen leven en het gemist hebben: in de Netflix-documentaire The Tinder Swindler vertelden verschillende vrouwen hoe zij via Tinder slachtoffer werden van een scammer. Hij zou naar verluidt vele vrouwen hebben opgelicht die hij op Tinder ontmoette, waaronder Cecilie FjellhøyPernilla Sjohol en de Nederlandse Ayleen Koeleman, de drie vrouwen die hun verhaal in de Netflix-docu deelden.

Hij overtuigde hen dat hij onderdeel was van de rijke Leviev-familie, die steenrijk is. Zo heeft het hoofd van de familie, Lev Leviev, niet voor niets de bijnaam ‘King of Diamonds‘. Shimon Hayut deed via dating-sites alsof hij een erfgenaam was van de familie, en wist verschillende vrouwen zo duizenden euro’s afhandig te maken.

Aandacht

Vervolgens werd Leviev van verschillende dating-apps en sites verbannen. Ook zou je denken dat hij, vanwege verschillende uitstaande arrestatiebevelen, niet blij zou zijn om zo in het middelpunt van de aandacht te staan.

Maar niets blijkt minder waar: de Swindler himself geniet schijnbaar juist van alle aandacht. Zo vraagt hij schijnbaar een ‘bescheiden’ 20.000 euro om in een nachtclub te komen opdagen. Ook zag hij een eigen datingshow wel zitten. Excuse me?

Aangeklaagd

Maar nu lijkt het er dus op dat Leviev/Hayut kan uitkijken naar een flinke rechtszaak. Zo laat Page Six weten dat zij papieren in handen hebben waaruit blijkt dat de King of Diamonds actie onderneemt tegen de scammer. “Hij gebruikte zelfs het handelsmerk van LLD Diamonds om zijn slachtoffers te doen geloven dat hij inderdaad deel uitmaakte van het familiebedrijf”, zou er te lezen zijn.

Overigens is dat niet de enige rechtszaak. De advocaat van de familie Leviev liet namelijk ook weten dat zijn bedrijf aan ‘een aantal rechtszaken’ werkt van de familie Leviev tegen de fraudeur.

 Bron: Grazia, RTL Nieuws | Beeld: Netflix, The Tinder Swindler