Trend du moment: cropped straight jeans

De ietwat klassieke jeans mag dit seizoen niet in je kast ontbreken.

Dat jeans een onmisbaar item in je garderobe zijn, dat moge duidelijk zijn. Van de nieuwste trend du moment worden wij dan ook heel blij, want hij staat iedereen én het is een oude bekende. Hello, old friend!

Cropped straight jeans

Een goede jeans misstaat niemand. Met de juiste fitting en maat laat jij je prachtige curves nog meer spreken. Toch kan het zoeken van de juiste fitting best moeilijk zijn, want op welke curves wil je je eigenlijk richten? Met de nieuwste denimtrend hoef je daar geen zorgen om te maken, want je billen, bovenbenen en heupen komen prachtig naar voren. Jawel, we hebben het over de cropped straight jeans. Hoewel de broek zijn naam te danken heeft aan de verkorte lengte, ben je verzekerd van de perfecte fit.

Een cropped jeans betekent eigenlijk dat de lengte 7/8 is. Dat is heel fijn voor de petites onder ons, want hierdoor weet je zeker dat de broek niet te lang voor je is. Gecombineerd met de rechte pasvorm – die dit seizoen de straten gaat domineren – en je hebt een trend waar je spontaan verliefd op wordt. Het is overigens niet de eerste keer dat we zwijmelen bij deze broek. Een paar seizoenen geleden was dit namelijk ook de it-jeans die menig fashionista droeg. Toen nog met chunky boots en witte sneakers, dit seizoen wordt de broek gecombineerd met fleurige sandalen en platformhakken. Een fijne bijkomstigheid: met een hak lijken je benen nog langer en je billen meer gelift!

Inspiratie alom

Op Instagram heeft de cropped straight jeans in overvloed gewonnen, en zien we verschillende variaties van deze ietwat klassieke broek regelmatig verschijnen. Van double denim zoals Francesca Saffari tot een classic look met een lichte jas zoals Karina, oftewel Styleidealist. Combineer de broek met andere basics zoals een klassieke white tee en een blazer, of maak het meer glamour met een satijnen blouse en een paar hakken. Wedden dat de complimentjes je om de oren vliegen?

Geen zin in denim?

De cropped straight jeans is er niet alleen in een denim-variant. Hoewel de denim jeans een goede basis is voor elke garderobe, snappen wij ook dat je soms wilt experimenteren. En daar is de witte cropped straight jeans een goed voorbeeld van. Deze witte jeans laten nog steeds je mooiste curves zien, maar dan ietwat chiquer. Mooi met bruine tinten of zwart!

Beeld: Brunopress